Ioana Mihăilă, despre noua campanie de vaccinare: „Vrem să facem o „Loterie a regretelor””

Ioana Mihăilă, despre noua campanie de vaccinare: „Vrem să facem o „Loterie a regretelor””

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a făcut declarații la B1TV despre noi camapanii de vaccinare, dintre care una se va fesfășura sub forma unui concurs cu premii, „Loteria regretelor”, în care doar cei vaccinați vor câștiga premiile extrase. Ministrul propune și o campanie de informare, ce are drept scop oferirea unor răspunsuri clare în ceea ce privește frica față de vaccin ale unei bune parte din populații.

„Vaccinați sunt liberi sa respire liniștiți. Nevaccinații sa se pregătească pentru vaccinare.

Sunt necesare studii sociologice ca sa vedem ce categorie populațională a răspuns poate unele mesaje s-au dus bine catre unele categorii pentru alte categorii trebuie sa creem alte mesaje și trebuie să apelăm la alți vectori de transmitere a acestor mesaje.

Partea cu „Premiază-te să fii sănătos” a mers pentru o parte a populație, a mers pentru o categorie, partea cu „Fi liber sa circuli” a funcționat și el. Pentru anumite persoane care trebuiau sa meargă la muncă în străinătate a funcționat. Trebuie să explorăm noi posibilități de a convinge oamenii.

Vrem să facem o „Loteria regretelor”, am extras CNP-ul dacă persoana e vaccinată, câștigă marele premiu, dacă nu e vaccinată putea sa câștige marele premiu.

Avem în lucru o campanie de informare strict medicală mai generală, despre beneficiile vaccinării și mai specifică în care să explicăm oamenilor că nu există contraindicații reale și să răspundem științific acelor frici și griji ale celor care nu doresc să se vaccineze.” a declarat Ioana Mihăilă.Alte Articole

Luiza Melencu, găsită moartă

Avertismentul sumbru al specialiştilor: Covid-19 nu va dispărea …BILANŢ VACCINARE 23 IULIE 2021. România se apropie de pragul …

Citește și…

Mare SCANDAL! Fulgy, amenințat cu moartea! „40 de topoare în cap” Cine i-a pus gand rau baiatului Clejanilor:

Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma

Sursa: RomaniaTV