Beatrice Mahler: „Nu sunt pentru vaccinarea obligatorie”

Beatrice Mahler: „Nu sunt pentru vaccinarea obligatorie”

Beatrice Mahler a explicat, luni, la B1 TV, că nu este adepta vaccinării obligatorii, dar că atunci când vine vorba de vaccinarea personalului medical pe primul loc trebuie pus pacientul. „Este extrem de riscant, pe lângă boala cu care vine, să mai contracteze o infecție asociată asistenței medicale”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”.

„Eu cred că pacientul trebuie pus pe primul loc atunci când vorbim de vaccinarea personalului și noi avem o obligație față de pacient și o responsabilitate ca el să fie în siguranță atunci când vine în spital cu altă afecțiune. Este extrem de riscant, pe lângă boala cu care vine, să mai contracteze o infecție asociată asistenței medicale”, a declarat medicul.Alte Articole

Luiza Melencu, găsită moartă

Florin Cîţu: Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem …REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI, s-a intrat cu 5.66!. …

Întrebată dacă este pentru vaccinarea obligatorie a întregii echipe medicale din România, Beatrice Mahler a răspuns: „Nu sunt pentru vaccinarea obligatorie”.

Ea a vorbit și despre o știre apărută în Elveția, unde a fost lansat un apel prin care se cere ca bolnavii de COVID-19 să își plătească tratamentul în cazul în care sunt nevaccinați.

„Din punctul meu de vedere, la această știre mă bucur că trăiesc în România, că legislația de aici protejează persoanele care se îmbolnăvesc de afecțiuni infecto-contagioase și că plata serviciilor medicale nu se face sub nicio formă în aceste situații. Nu este normal să plătești servicii de sănătate mai ales dacă ești asigurat și cu atât mai mult cu cât vorbim de o boală care afectează comunitatea, și interesul statului este să protejeze ceilalți cetățeni. Nu cred că putem vorbim de plata unor servicii de sănătate”, a adăugat Beatrice Mahler.

Florin Cîţu: Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia

Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.376 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul epidemiologic de luni. Un număr de 1.047.291 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 34.270 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că peste 14.300 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 9.300 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, 14.372 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 9.304 cu prima doză.

În acelaşi interval, au fost înregistrate două reacţii adverse, la vaccinul Pfizer. Alte 61 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Vlad Voiculescu îl atacă pe Florin Cîțu: Campania de vaccinare s-a înecat în campania din PNL

Citește și…

Marian Vanghelie si-a snopit sotia in bataie! In ce HAL a ajuns la spital femeia… Ce anunt au facut politistii in urma cu putin timp

Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma

Sursa: RomaniaTV