Ministrul Educației avertizează: „Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore”

Ministrul Educației avertizează: „Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat la Digi 24 că dorește reluarea cursurilor de la 13 septembrie, cu toți elevii prezenți fizic în clase. Acesta a mai declarat că 60 la sută din personalul din învățământ este vaccinat, iar profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic înainte de a intra la ore.

„Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli.

Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul Educației.Alte Articole

Luiza Melencu, găsită moartă

Dan Barna, adevărul despre relaţia cu Florin Cîţu: „Nu …Eliminare Pensii Speciale. Dan Barna spune când vor fi abrogate

Ministrul Educației despre vaccinarea profesorilor: „Nu sunt un adept al obligativității”

Ministrul a mai comentat cu privire la obligativitatea vaccinării personalului din învățământ. Cîmpeanu a menționat că se va c0nsulta cu Ministerul Sănătății în privința unor măsuri.

„Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”.

Cîmpeanu a mai adăugat că în ceea ce privește testarea profesorilor înainte de a intra la cursuri, că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face proces.

„Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a adăugat ministrul Educației, potrivit hotnews.

Citește și…

Fulgy, mesaj șocant de adio! „Îmi pare rău că m-am născut…” S-a întâmplat în urmă cu puțin timp!

Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma

Sursa: RomaniaTV