Posibilă explicaţie a dramelor de pe şoselele din România: „Îţi dau flash-uri în sictir, se uită cu scârbă la tine când te depăşesc”

Posibilă explicaţie a dramelor de pe şoselele din România: „Îţi dau flash-uri în sictir, se uită cu scârbă la tine când te depăşesc”

Cel mai grav a fost produs pe DN2, drum ce face legătura între Bacău şi Adjud. Şapte persoane au decedat, între care şi doi copii. Un profesor din Iaşi a atras atenţia printr-un mesaj pe Facebook despre situaţia drumurilor din România şi inconştienţa şoferilor care aleg să forţeze regulile de circulaţie.Silviu Gurlui a scris despre E85, un drum pe care mulţi şoferi forţează depăşiri şi circulă ca şi cum ar fi pe autostradă deşi drumul are câte o bandă pe sens, plus una de urgenţă.”Da, m-am întors din Bucureşti. Am mers încet, mai ales că era noapte, trafic, că se toarnă şi asfalt pe zone extinse şi nu e marcaj deloc. Noaptea este ca în peşteră, nu se vede nimic. Cu toate acestea, te înjură, dau flash-uri din spate, lumea e într-o grabă şi agitaţie fără limite. Şi din faţă se trece peste banda de sens opus. Se fac depăşiri la limită, se merge cu foarte, foarte mare viteză. E cumplit. M-am lipit cât am putut de banda din dreapta, lângă şanţ, am mers încet cât să văd pe unde merg şi să nu deranjez pe nimeni. Însă la ce hal văd de condus la mulţi semeni, nu mă mai miră nimic la ce accidente cu atâtea victime au loc. Au maşini puternice, sunt cei mai cei pe asfalt. Vezi asta cu cât sictir îţi fac flash-uri, cu cât nerv şi scârbă se uită spre tine, la depăşire”, a scris Silviu Gurlui pe Facebook.

Sursa: Observator