REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI, s-a intrat cu 5.66!. Test grilă, şase candidaţi pe loc!

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI, s-a intrat cu 5.66!. Test grilă, şase candidaţi pe loc!

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI. Peste 2.200 de candidaţi s-au înscris la admiterea de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, cea mai mare concurenţă fiind la specializarea Nutriţie şi Dietetică, unde sunt peste şase candidaţi pe un loc, fiind disponibile însă doar 9 locuri. La Medicină Generală, concurenţa este de 3,8 candidaţi pe un loc, în timp ce la Farmacie s-au ocupat doar jumătate dintre locurile scoase la concurs.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI, sesiunea iulie 2021Alte Articole

Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma

Rezultate Admitere Medicină 2021 Timişoara. Surpriză la Facultatea …REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF CLUJ. Când se fac contestaţii

Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Gr.T.Popa’ din Iaşi a publicat rezultatele examenului de admitere în anul universitar 2021-2022, cea mai mare medie la locurile bugetate fiind de 9,98, iar cea mai mică – 5,66, a fost la Facultatea de Farmacie.

Potrivit datelor centralizate pe site-ul UMF Iaşi, înainte de depunerea contestaţiilor, la Facultatea de Medicină Generală primul candidat admis la locurile fără taxă a avut media 9,98, iar ultimul intrat – 8,72. La acelaşi profil, la studiile cu taxă ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,19.

Pentru locurile fără taxă de la Facultatea de Asistenţă Medicală cea mai mare medie a fost 9,95, ultima fiind 7,9. La locurile cu taxă s-a intrat şi cu media 5,45.

La Colegiul de Nutriţie şi Dietetică cea mai mare medie la locurile bugetate a fost 9,54, ultima fiind 8,08. La locurile cu taxă ultima medie admisă a fost 5,26.

La Facultatea de Medicină Dentară media primului candidat admis la studiile fără taxă a fost 9,36, iar cea a ultimului intrat a fost de 7,29. La studiile cu taxă s-a intrat cu media 5,26.

La Colegiul de Asistenţă şi Profilaxie Stomatologie ultima medie la buget a fost 7,29, iar la taxă 6,33. La Colegiul de Tehnică Dentară s-a intrat cu media 5,94 la buget, iar la taxă cu 5,31.

La Facultatea de Farmacie, la studiile fără taxă s-a intrat cu 5,66. La Facultatea de Bioinginerie, s-a intrat cu 5,49 la taxă şi cu 7,49 la buget. La Colegiul de Balneo-fiziokinetoterapie s-a intrat cu 5,67 la buget, iar la taxă cu 5,41.

În zilele următoare urmează a fi prezentate listele cu mediile finale, după soluţionarea contestaţiilor.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI. Medicină

MEDICINĂ – GRILĂ BIOLOGIE + CHIMIE

MEDICINĂ – GRILĂ BIOLOGIE + FIZICĂ

Asistență medicală genrală

ASISTENȚĂ MEDICALĂ GENERALĂ – GRILA CHIMIE ORGANICĂ

ASISTENȚĂ MEDICALĂ GENERALĂ – GRILĂ BIOLOGIE

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI. Nutriție și Dietetică

NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ – GRILA CHIMIE ORGANICĂ

NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ – GRILĂ BIOLOGIE

Medicină dentară

MEDICINĂ DENTARĂ – GRILĂ BIOLOGIE + CHIMIE

MEDICINĂ DENTARĂ – GRILĂ BIOLOGIE + FIZICĂ

Tehnică dentară

TEHNICĂ DENTARĂ – GRILĂ BIOLOGIE

TEHNICĂ DENTARĂ – GRILĂ CHIMIE ORGANICĂ

Asitență de profilație stomatologică

ASISTENȚĂ DE PROFILAXIE STOMATOLOGICĂ – GRILĂ BIOLOGIE

ASISTENȚĂ DE PROFILAXIE STOMATOLOGICĂ – GRILĂ CHIMIE

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI. Farmacie

FARMACIE – GRILĂ CHIMIE ORGANICĂ + BIOLOGIE VEGETALĂ

FARMACIE – GRILĂ CHIMIE ORGANICĂ + BIOLOGIE

Bioinginerie

BIOINGINERIE MEDICALĂ – GRILĂ BIOLOGIE

BIOINGINERIE MEDICALĂ – GRILĂ MATEMATICĂ

Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare

BALNEOFIZIOKINETOTERAPIE ȘI RECUPERARE – GRILĂ BIOLOGIE

Rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu, a declarat, luni, că faţă de anul trecut s-au înscris cu 110 candidaţi mai puţin, precizând că în 2021 se înregistrează o situaţie atipică.

 

„Este atipică situaţia pentru că suntem în pandemie, dar trebuie să ţinem cont şi că numărul celor înscrişi la Bacalaureat a fost în acest an cu 22 la sută mai mic decât anul anterior. Avem 2.226 candidaţi înscrişi în total la UMF Iaşi, pe cele 735 de locuri fără taxă”, a afirmat rectorul Viorel Scripcariu.

Universitatea a mai scos la concurs şi 585 de locuri cu taxă.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI. . La specializarea Medicină Generală, concurenţa este de 3,8 candidaţi pe loc (1.177 de tineri înscrişi pe 304 locuri la buget), dar concurenţa cea mai ridicată se înregistrează la Nutriţie şi Dietetică, unde concurenţa depăşeşte şase candidaţi pe un loc. Aici sunt disponibile doar 9 locuri.

ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI. La Facultatea de Farmacie nu s-au ocupat toate locurile la buget. Aici s-au înscris doar 45 de candidaţi pe cele 90 de locuri fără taxă.

„Problema de la Farmacie nu este doar la Iaşi, se înregistrează la nivel naţional. Este un trend descendent al interesului pentru Farmacie, unde avem o concurenţă de 0,5 pe un loc”, a spus rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu.

ADMITERE MEDICINĂ 2021 UMF IAŞI. Candidaţii vor susţine un test grilă în 25 iulie, începând cu ora 10.00.

În toamnă, UMF Iaşi va lansa o nouă specializare, Cosmetologie, care abia a fost aprobată.

În ceea ce priveşte studenţii străini, rectorul UMF Iaşi Viorel Scripcariu a afirmat că a crescut interesul pentru programele în limba franceză, concurenţa la Medicină Generală fiind de 4,22 de candidaţi pe un loc.

▌ Ponderea subiectelor la prima vedere

– Specializarea Medicină: 50%

– Specializarea Medicină dentară: 50%

– Specializarea Asistență medicală generală: 30%

– Specializarea Nutriție și dietetică: 30%

– Specializarea Asistență de profilaxie stomatologică: 10%

– Specializarea Tehnică dentară: 30%

– Specializarea Farmacie: 10%

– Specializarea Bioinginerie: 10%- Specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare: 10%

▌ Informații utile cu privire la proba scrisă

Pe 25 iulie, în ziua testului, candidații se pot prezenta începând cu ora 8.00 la sala de concurs unde au fost repartizați. Ocuparea locurilor în săli se desfășoară în intervalul orar 8.00 – 9.30. La ora 10.00 începe testul grilă.

Durata de desfășurare a probei scrise este de 3 ore (între 10:00 – 13:00), într-o singură zi.

ADMITERE MEDICINĂ 2021. Concurenţă mare la UMF „Carol Davila”

În această săptămână, înscrierile la universităţile din Iaşi s-au desfăşurat, în continuare, fără probleme majore, locurile la buget fiind acoperite, pe hârtie cel puţin, la majoritatea instituţiilor de învăţământ superior.

Acest lucru s-a întâmplat la Universitatea de Ştiinţele Vieţii chiar în acest weekend: pe cele 648 de locuri scoase la buget au fost depuse 760 de dosare. Încă există unele facultăţi, individual, cu locuri neacoperite la buget, după cum urmează: la Facultatea de Agricultură sunt 279 de dosare pe 285 de locuri, la Horticultură 104 pe 129, iar la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare sunt 125 dosare pe 139 locuri libere.

Diferenţa pozitivă în numărul total o face Facultatea de Medicină Veterinară, unde sunt 252 dosare depuse pe 95 de locuri la buget şi 50 la predarea în limba engleză, cu taxă în valută. Şi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi au fost depuse peste 500 de dosare în weekend, numărul total ajungând la pete 3.300 la buget şi peste 80 la taxă la finalul zilei de duminică. Politehnica ieşeană a scos anul acesta la concurs 2.400 de locuri la buget, 311 pentru românii de pretutindeni şi aproape 1.000 la taxă. Şi pentru anul universitar următor se preconizează o concurenţă ridicată la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde sunt deja peste 620 de candidaţi până la acest moment.

Admitere facultate 2021. Universitatea din Bucureşti a scos la concurs peste 4.500 de locuri la buget

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi nu a raportat oficial cifre pentru ziua de duminică, 18 iulie, până la închiderea ediţiei, însă pentru sâmbătă, 17 iulie, au fost raportate circa 12.000 de dosare pe universitate, dintre care circa 1.400 sunt pentru candidaţii români de pretutindeni. La Psihologie numărul de dosare depuse se apropie de 2.000, la Litere de 1.000, la Informatică 1.200, la Economie – 2.100, iar la Drept circa 1.100. Săptămâna aceasta procesul se finalizează la majoritatea universităţilor. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi va raporta astăzi, 19 iulie, cifrele finale ale procesului de înscriere, care s-a desfăşurat exclusiv online, în timp ce examenul scris, care va avea loc faţă în faţă, este programat pentru săptămâna viitoare, 25 iulie.

Citește și…

Marian Vanghelie si-a snopit sotia in bataie! In ce HAL a ajuns la spital femeia… Ce anunt au facut politistii in urma cu putin timp

Cum arată acum Lucian Viziru. S-a mutat în Germania și nu mai are nicio legătură cu actoria

Sursa: RomaniaTV