Ștrandul Giulești a devenit loc de joacă pentru vulpi și șobolani, Primăria susține că se efectuează reparații: „Nici nu mai vin să cureţe”

Ștrandul Giulești a devenit loc de joacă pentru vulpi și șobolani, Primăria susține că se efectuează reparații: „Nici nu mai vin să cureţe”

La ştrandul Giuleşti se relaxează… vulpile. Locuitorii din zonă se uită pe fereastră cum animalele le-au ocupat spaţiul în care altădată se distrau. Leonard Gheorghe, locatar: Pur şi simplu nici nu mai vin să mai cureţe, decât dacă facem noi reclamaţie. Găseşti acolo insecte, pisici, şobolani, orice. De 3 ani, ştrandul şi baia Giuleşti sunt părăsite de autorităţi. Iarba este netăiată iar bazinul de înot a fost golit abia săptămâna trecută, după ce localnicii au reclamat că miroase îngrozitor. Andreea Milea, reporter Observator: Terenul pe care se află construcţiile este împărţit în două loturi: unul are aproape 3.000 de metri pătraţi, aici unde este bazinul de înot şi spaţiul verde. Celălalt lot are peste 800 de metri pătraţi, aici unde este clădirea băii Giuleşti. Oamenii trăiesc cu amintirea unor veri… mai răcoroase!Administrația Lacuri Parcuri şi Agrement din subordinea Primăriei Capitalei ar trebui să se ocupe de baia şi ştrandul Giuleşti. Într-un răspuns pentru Observator spun că Obiectivul de investiţii Reparaţii capitale ştrand şi baia Giuleşti se află în prezent în faza de execuţie, conform contractului din 2019 încheiat între ALPAB şi Compania Municipală Consolidări Bucureşti. În realitate, compania de consolidări este în insolvenţă, iar din suma alocată în urmă cu 3 ani pentru reabiliutarea bazinelor, 5 milioane de lei, nu s-a cheltuit niciun ban. Florin Covaci, consilier general PMB: De aceşti bani s-au făcut doar câteva elemente care ţin de autorizarea lucrărilor dar niciodată ele nu au fost începute. Banii se cheltuiau mai puţin responsabil şi nu se respectau proiectele. Municipalitatea nu a alocat în acest an bani pentru reparaţii.

Sursa: Observator