Bilanţ vaccinare 30 iulie 2021. Teama de restricţii şi de tulpina Delta creşte numărul vaccinaţilor

Bilanţ vaccinare 30 iulie 2021. Teama de restricţii şi de tulpina Delta creşte numărul vaccinaţilor

Bilanţ vaccinare 30 iulie 2021. Aproape 16.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, a anunțat, vineri, CNCAV. Mai mult de două treimi au primit prima doză de vaccin.

Potrivit CNCAV, din cei 15.863 de români vaccinați în ultimele 24 de ore, 11.168 au primit prima doză, iar 4.695 pe cea de-a doua.Alte Articole

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

Concediu medical 2021. Noi reguli pentru acordarea concediilor …Bilanţ coronavirus 30 iulie. Numărul cazurilor noi COVID se …

Bilanţ vaccinare 30 iulie 2021 De la debutul campaniei, în România au fost vaccinate 4.993.756 de persoane, din care 4.845.700 cu ambele doze. Au fost semnalate 13 reacții adverse în ultimele 24 de ore, în timp ce de la începutul campaniei de vaccinare au fost raportate 16.816 reacții adverse. CNCAV precizează că 55 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Concediu medical 2021. Noi reguli pentru acordarea concediilor medicale de la 1 august. Cum se acordă indemnizaţia de carantină

De duminică, România începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani împotriva COVID-19 cu Moderna. Platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna, începând cu 1 august, anunță, vineri, Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

Începând de duminică, 1 august, platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna.

CNCAV menționează că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, 23 iulie, acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani, acesta fiind motivul pentru care începe și în România această campanie de imunizare în rândul adolescenților.

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile. Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali.

Bilanţ vaccinare 30 iulie 2021.

Strănutul, noul simptom pentru varianta Delta la persoane nevaccinate. Simptome total diferite la cei vaccinați – STUDIU

De asemenea, din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel național.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens ( https://vaccinare- covid.gov.ro/platforma-programare/). Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19/Moderna în cazul copiilor între 12 și 17 ani, iar eficacitatea la aceștia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați, potrivit CNCAV.

 

Citește și…

Luiza Melencu NU a murit! La doi ani de la cazul Caracal, ies la iveală detalii cutremurătoare ” A fost…” UNDE e tanara:

Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook

Sursa: RomaniaTV