Cutremur cu magnitudine 5.5. Seismul s-a produs la adâncime de doar 10 km

Cutremur cu magnitudine 5.5. Seismul s-a produs la adâncime de doar 10 km

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,5 grade, s-a produs in Myanmar. Seismul a avut loc la ora 8h39min UTC (ora locala 15h09min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 101 km Nord-Nord-Vest de Mandalay, Myanmar.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea mb de 5,5 grade.Alte Articole

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

Au fost aprobate întrebările pentru referendumul privind legea …Navă atacată de piraţi în Oceanul Indian. Un marinar român …

Un cutremur de magnitudinea 8,2 a avut loc în largul Peninsulei Alaska, la aproximativ 100 de kilometri de oraşul Perryville, potrivit institutului american de geofizică USGS, iar autorităţile americane au lansat o alertă de tsunami vizând sudul Alaskăi şi peninsula, relatează AFP.

Cutremurul a fost înregistrat de USGS miercuri seara, la ora locală 22.15 (joi, 9.15, ora României), la o adâncime de 35 de kilometri, la aproximativ 800 de kilometri de Anchorage.

Cutremur în România acum câteva momente! Unde s-a resimţit seismul

Centrul naţional american de Alertă pentru Tsunami (NTWC) din Alaska a emis o alertă vizând sudul statului american, peninsula şi zone de coastă la Oceanul Pacific.

O alertă a fost emisă, de asemenea, vizând Hawaii şi teritoriul american Guam. În Alaska, nivelul valurilor a crescut cu 30 de centimetri în mai multe puncte în jurul peninsulei.

Replici violente după cel mai mare CUTREMUR din acest an. Alertă seismologică

Alaska se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă foarte activă în seisme, care se întinde de la Golful Alaksa şi până la Peninsua rusă Kamceatka.

La 27 martie 1964, un cutremur de magnitudinea 9,2 – cel mai violent înregistrat vreodată în Statele Unite şi în lume – a lovit regiunea Anchorage. El a durat mai multe minute, a provocat un val devastator pe toată Coasa de Vest americană şi a omorât peste 250 de oameni.

Cutremur: Ce se întâmplă în România

„Activitatea seismica in zona Vrancei este o una normală. Trebuie sa stim ca zona Vrancea este periculoasa la cutremurele puternice, nu la cele de suprafaţa. Insitutul a dezvoltat un sistem de alarmare seismică, este primul sistem operativ din Europa. In doar 3 secunde alertăm instituţiile statului.

Din punctul meu de vedere, nu se poate stii cu siguranta cand se va produce marele cutremur. Stim ca zona Vrancea poate să  producă 3-4 cutremure puternice pe secol. În secolul acesta s a produs doar un cutremur de 6 grade in 2004”, a declarat recent directorul INFP pentru România Tv.

 

Citește și…

Luiza Melencu NU a murit! La doi ani de la cazul Caracal, ies la iveală detalii cutremurătoare ” A fost…” UNDE e tanara:

Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook

Sursa: RomaniaTV