EXCLUSIV Alexandru Rafila anunţă vîrful valului 4 în România: „Câteva mii de cazuri pe zi vor fi, rămâne să vedem câte şi ce categorii vor fi cele mai afectate”

EXCLUSIV Alexandru Rafila anunţă vîrful valului 4 în România: „Câteva mii de cazuri pe zi vor fi, rămâne să vedem câte şi ce categorii vor fi cele mai afectate”

Alexandru Rafila crede că valul 4 în România va aduce câteva mii de cazuri zilnic, dar spune că este imposibil de prezis de câte mii va fi vorba. Totodată, Rafila arată că unele speculaţii făcute de oameni politici, exemplu fiind prefectul Capitalei, sunt nefondate.

„Da, am inceput o crestere, care se vede in ultimele 2-3 saptamani. Acum, sigur ca nu pune probleme din punct de vedere al asistentei medicale, dar el tot creste. În ce priveşte vaccinarea obligatorie, aici si OMS are acelasi punct de vedere, nu se va vaccina obligatoriu.Alte Articole

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

Varianta Delta este la fel de infecţioasă ca varicela. „Războiul …Valeriu Gheorghiţă: „Restricţii pentru nevaccinaţi, …

In ce priveste a treia doza, aceasta se va face doar persoanelor vulnerabile, ca in Israel, unde se administreaza doar persoanelor peste 60 de ani, li se recomanda. De asemenea, persoanelor care sunt si vaccinate si au trecut si prin boala, nu li se va mai administra a treia doza de vaccin, nu este necesar.

Alexandru Rafila: „La sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie, vom avea vârful valului 4”

N-as spune ca nu mai au oamenii acces nicaieri. Din recomandarile Comisiei Europene am vazut ca sunt mai multe variante, vaccin, test PCR, trecut prin boala sau test antigen. Sigur, unele sunt mai comode, te vaccinezi o data si nu mai te chinui, dar asta tine de optiunea sau credinta fiecaruia.

Parerea mea este ca la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lui octombrie va fi varful valului 4 in Romania. Nu vreau sa fac speculatii, cum am vazut la prefectul Bucurestiului, care spunea ca jumatate din cazuri vor fi in Bucuresti. Nu se poate asa ceva, maxim 20% au fost in cel mai grav punct, iar acum in Bucuresti avem si multi vaccinati. Cateva mii de cazuri vor fi in Romania, dar ramane sa vedem cate mii, sa vedem ce categorii de populatie vor fi mai afectate si cum le ingrijim.”, a spus Alexandru Rafila, în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: Concediu medical 2021. Noi reguli pentru acordarea concediilor medicale de la 1 august. Cum se acordă indemnizaţia de carantină

Citește și…

Luiza Melencu NU a murit! La doi ani de la cazul Caracal, ies la iveală detalii cutremurătoare ” A fost…” UNDE e tanara:

Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook

Sursa: RomaniaTV