Haosul traficului din Capitală: Indicatoare fantomă, şoferi debusolaţi. „Cine are ochi îl vede, cine nu se duce mai departe”

Haosul traficului din Capitală: Indicatoare fantomă, şoferi debusolaţi. „Cine are ochi îl vede, cine nu se duce mai departe”

Tot mai multe semne de circulaţie au devenit aproape invizibile, fie din cauză că-s acoperite de copaci, fie s-au decolorat de-a lungul timpului. Reporter: Cum vi se pare semnul acesta de stop de aici din intersecţie?Şofer: Ăla nu e semn de stop, nu ştiu ce e. E ceva alb.Pe strada Radu Beller din Sectorul 1 al Capitalei, unde semnul de trecere abia dacă se mai vede de crengile copacului şi nu este singurul semn de circulaţie care nu se vede, mai ales dacă eşti pe banda întâi. La câţiva metri distanţă, tot pe aceeaşi stradă, semnul de separare pentru benzi nu se vede, tot din cauza copacilor. Pe strada Polonă, un indicator care ar trebui să prevină accidente riscă mai degrabă să le provoace. „Am văzut unele arse de soare, şterse, cum e semnul de stop de aici. Care are ochi îl vede care nu, se duce mai departe. Noaptea cred că nu s-ar vedea deloc. Este foarte periculos mai ales că e semnul stop”, a spus un şofer.Nicuşor Dan, primarul General: Totuşi e un an în care vedem vegetaţie în Bucureşti. Un lucru bun pe care l-am facut anul asta este ca am stopat acea toaletare agresivă căreia îi cădeau victimă zeci de mii de copaci în fiecare an”Şi cum abia a trecut o vijelie prin Bucureşti, nu avem vegetaţie doar pe indicatoare, ci şi agăţate pe cabluri. Pe bulevardul Aerogării încă se văd efectele furtunii de miercuri seară. Două crengi masive stau să cadă, prinse de un cablu de electricitate. Responsabilitatea cade pe administraţia străzilor, care, prin compania municipală de management al traficului, se ocupă de indicatoare însă. Şi administraţia străzilor recunoaşte că nu face faţă. Starea de viabilitate, din cauza personalului restrâns și a numărului mare de indicatoare rutiere de pe raza Municipiului București, între 70.000 și 90.000 indicatoare rutiere, se face prin sondaj sau prin identificarea în teren.Poliţia rutieră a trimis în ultimele luni zeci de sesizări către administratii drumurilor publice din Bucureşti. Au făcut şi o hartă cu cele mai periculoase intersecţii din Capitală.Str. Luică/Str. Lt. Vasile Păiuş, 8 accidente, 2 morți, 6 răniţi Splaiul Unirii/Str Nicolae Teclu 6 accidente, 6 răniţi Sos. Fundeni/Sos. Morarilor 6 accidente, 6 răniţi Sos. Alexandriei 4 accidente, 6 răniţi Bd. Aviatorilor/Str. Arhitect Ion Mincu 4 accidente, 4 răniţi

Sursa: Observator