Navă atacată de piraţi în Oceanul Indian. Un marinar român şi unul britanic au fost ucişi

Navă atacată de piraţi în Oceanul Indian. Un marinar român şi unul britanic au fost ucişi

Marinar român ucis de piraţi în Marea Arabiei din Oceanul Indian. Românul şi un britanic au fost ucişi într-un atac comis joi în circumstanţe neclare în timp ce petrolierul se deplasa în largul coastelor Omanului în Marea Arabiei din nordul Oceanului Indian, a anunţat vineri într-un comunicat compania israeliană Zodiac Maritime care administrează vasul, informează Reuters, AFP, DPA şi EFE.

Marinar român ucis de piraţi în Marea Arabiei din Oceanul IndianAlte Articole

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

Maia Sandu a desemnat un nou premier pentru Republica Moldova. …Scriitorul italian Roberto Calasso a murit. Am pierdut „o …

Citeşte şi Navă cu marinari români la bord, atacată de piraţi. MAE a convocat o celulă de criză. UPDATE: MAE anunţă că la bordul navei nu s-au aflat cetățeni români

În momentul incidentului, nava sub pavilion liberian se afla în nordul Oceanului Indian, călătorind de la Dar es Salaam (Tanzania) la Fujairah (Emiratele Arabe Unite), fără încărcătură la bord, potrivit comunicatului. O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a stabili circumstanţele evenimentului.

Potrivit site-ului de operaţiuni maritime britanice UKMTO, un organism de luptă împotriva pirateriei, subordonat Royal Navy, atacul a fost semnalat joi în jurul orei 18:00 GMT. Zodiac Maritime confirmase pe Twitter „suspiciuni de piraterie” la bordul M/T Mercer Street.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că este la curent cu informaţiile privind un atac asupra unei nave comerciale în largul coastelor Omanului, adăugând că sediul său din regiune desfăşoară în prezent investigaţii.

Proprietarul navei este japonez, iar nava este administrată de baza britanică a companiei Zodiac Maritime, care este deţinută de omul de afaceri israelian Eyal Ofer, clasat pe locul 197 în topul celor mai bogate persoane de către Forbes, cu o avere estimată la 11,3 miliarde de dolari.

Nave având legături cu Israelul au fost atacate în mod repetat în Oceanul Indian şi în Golful Oman în ultimele luni, aminteşte DPA.

Reamintim că la începutul lunii iulie a fost atacat un cargobot care fusese deţinut anterior de Zodiac Maritime, potrivit relatărilor din presă. Cotidianul israelian Haaretz a scris că Israelul suspectează Iranul că se află în spatele acelui atac. În februarie şi aprilie au avut loc incidente similare, pentru care Israelul a acuzat, de asemenea, Iranul.

În aprilie, o navă de marfă iraniană a fost uşor avariată în urma unei explozii în Marea Roşie. Potrivit cotidianului New York Times, Israelul s-ar fi aflat în spatele acestui atac.

Israelul şi Iranul sunt inamici înrăiţi. Israelul a stabilit în prezent relaţii diplomatice cu statele din Golf Bahrein şi Emiratele Arabe Unite.

Citeşte şi Românul răpit de piraţi în Oceanul Atlantic a fost eliberat

Citește și…

Luiza Melencu NU a murit! La doi ani de la cazul Caracal, ies la iveală detalii cutremurătoare ” A fost…” UNDE e tanara:

Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook

Sursa: RomaniaTV