Situaţia se complică în Grecia. Românii care îşi vor petrece concediul acolo trebuie să aibă mare grijă: 13 insule, trecute la nivelul „roşu închis!”

Situaţia se complică în Grecia. Românii care îşi vor petrece concediul acolo trebuie să aibă mare grijă: 13 insule, trecute la nivelul „roşu închis!”

Situaţia se complică în Grecia.  Centrul European pentru Controlul Bolilor a marcat cu roşu închis nu mai puţin de 13 insule elene. Astfel, orice călătorie înspre şi dinspre aceste zone este descurajată. Printre cele 13 insule se numără şi destinaţii extrem de cunoscute şi de frecventate de turişti, precum Rodos, Santorini sau Mykonos, notează Reuters.

Situaţia se complică în Grecia. Românii care îşi vor petrece concediul acolo trebuie să aibă mare grijăAlte Articole

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

Vestea care zguduie lumea sportului. O medaliată olimpică s-a …Fetiţă de 11 ani, ucisă de tulpina delta a COVID-19 în Italia. …

Notitificarea cu „roşu închis” reprezintă zone cu risc ridicat de infectare. Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Grecia are o incidenţă de 3,46. Orice ţară care depăşeşte rata de 3, trece automat pe lista roşie.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii, spune Alexandru Rafila, acesta considerând că în momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor, care vor trebui să stea în carantină la revenirea acasă, din Grecia

„Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu, și cred că autoritățile din România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii. În momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor. Dacă o familie se întoarce din Grecia după ce aceasta va fi în scenariul roșu, părinții vaccinați nu vor avea nicio problemă, în timp ce copilul cu vârstă mai mică de 12 ani va trebui să stea în carantină.

Acest lucru contravine flagrant recomandărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze. (…)

Eu cred că și autoritățile din România ar trebui să respecte aceste recomandări ale Comisiei Europene. Ele au fost făcute la sfârșitul lunii mai, în contextul apariției Cerificatului Verde European care se acordă persoanelor vaccinate, care au trecut prin boală sau, pentru un timp mai scurt, persoanelor care se testează. Aceste prevederi presupun ușurarea călătoriilor în spațiul Uniunii Europene și ar trebui respectate întocmai de autoritățile din România.

Inclusiv recomandările legate de vârsta copiilor care trebuie testați, care în Uniunea Europeană este de 6 ani. În România este de 3 ani”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Grecia ar urma să fie introdusă pe lista ţărilor din scenariul roșu din cauza COVID. Soarta turiștilor români aflați în zonă

Citește și…

Luiza Melencu NU a murit! La doi ani de la cazul Caracal, ies la iveală detalii cutremurătoare ” A fost…” UNDE e tanara:

Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook

Sursa: RomaniaTV