Drama unei familii: Un tată aflat în comă din cauza Covid nu ştie că fiica lui a murit de cancer, în UK. ”Nu-mi pot pierde soțul, mi-am pierdut deja fiica”

Drama unei familii: Un tată aflat în comă din cauza Covid nu ştie că fiica lui a murit de cancer, în UK. ”Nu-mi pot pierde soțul, mi-am pierdut deja fiica”

Debbie Morris, din Widnes, în vârstă de 38 de ani, a murit la opt luni după ce s-a plâns prima dată de dureri de stomac. Dar tatăl ei vitreg, David, nu știe de moartea fiicei sale, în timp ce se află în spital luptându-se cu coronavirusul.Mama lui Debbie, Susan, în vârstă de 56 de ani, a spus: ”Este devastator faptul că este în comă și nu știe despre Debbie. Așteptăm să vedem ce se întâmplă, dar nu-mi pot pierde soțul, mi-am pierdut deja fiica.” Susan a descris-o pe Debbie ca pe cineva care ”lumina fiecare cameră în care se afla” și care ”nu a încetat niciodată să zâmbească”.Ea a început să se plângă de durere pe partea stângă și nu a putut să mănânce sau să bea fără să se simtă rău încă din Ajunul Crăciunului anului 2020. Debbie, care a avut mereu dificultăți severe de învățare, a pierdut masiv din greutate în câteva luni, astfel că familia a căutat ajutor din partea mai multor medici, conform Daily Mail. Susan a declarat: ”Ne-am întors de multe ori la doctori și la spital pentru că nu știau ce e în neregulă cu ea. A ajuns în punctul în care nu și-a putut lua medicamentul pentru problemele tiroidiene și atunci am devenit foarte îngrijorată”.Prima rundă de teste i-a determinat pe medici să creadă că ar putea avea boala Crohns sau colită ulcerativă. Dar odată ce s-au întors rezultatele și scanările, familiei i s-a spus că Debbie avea colită ulcerativă și cancer terminal în vezică, colon, ficat și ganglionii limfatici: ”Le-am spus că trebuie să verifice din nou pentru că nu cred, am auzit pe cineva țipând, dar nu mi-am dat seama că sunt eu.”Familiei i s-a spus atunci că lui Debbie i-au mai rămas câteva luni de trăit. Chimioterapia a fost o opțiune, dar putea adăuga doar zile sau săptămâni ca timp. Susan și David au decis să o ia pe Debbie acasă după ce s-a simțit inconfortabil în spital.Familia a crezut că singura variantă este să fie toţi împreună şi să petreacă cât mai mult timp creând amintiri. Deoarece starea ei s-a înrăutăţit treptat, au solicitat un scaun cu rotile, astfel încât să o poată duce pe Debbie în mai multe locuri. Însă, vineri, 30 iulie, în jurul orei 3.30, aceasta a murit: ”Ultimul lucru pe care i l-am spus a fost ”te iubesc” ”și a spus înapoi ”și eu te iubesc”. Deși familia știa că cancerul lui Debbie era agresiv, nu se așteptau să o piardă atât de curând. ”Doctorii au spus că a trecut dincolo foarte liniștit și frumos, fără semne de suferință sau de durere.” Cum s-a întâmplat atât de repede și în mod neașteptat, nu s-au făcut aranjamente funerare, iar familia a iniţiat ulterior o campanie de strângere de fonduri pentru ca oamenii doritori să le poată veni în ajutor.

Sursa: Observator