Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.Îmbrăcat în haine lejere, președintele a purtat cască de protecție și a folosit pe drum una dintre puținele piste de biciclete din București, cea de pe Calea Victoriei.

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la CotroceniAlte Articole

O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul

EXCLUSIV | Noi dezvăluiri în scandalul fraudării alegerilor …Olguța Vasilescu dă de pământ cu guvernul lui Cîţu: Noi …

Preşedintele României a decis să meargă, joi dimineaţa, la lucru cu bicicleta. Acesta a ajuns la Palatul Cotroceni puțin după ora 09.00. Reamintim că ultima oară când Iohannis a mers la lucru cu bicicleta a fost în aprilie, atunci când preşedintele s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde” și s-a dus la Cotroceni pe două roți.

„Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos și decongestionează traficul. Pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, a declarat atunci preşedintele.

Citeşte şi Soluţia lui Klaus Iohannis pentru a preveni accidentele rutiere: „Legislaţia poate să fie înăsprită, iar şoferii disciplinaţi”

Șeful statului a mai urcat pe bicicletă şi la începutul lunii iunie, atunci când a participat alături de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată de Asociaţia „Green Revolution” la Roaba de Cultură din parcul Herăstrău, de Ziua Mondială a Bicicletei – marcată pe 3 iunie.

„Este ziua bicicletei şi în mod natural am venit aici pe bicicletă. Cred că este o zi foarte potriviă pentru a pomova şi noi politicienii mersul pe bicicletă. Este evident şi cred că toată lumea ştie mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos, te scuteşte de ambuteiajele din trafic (…) De ce nu merge mai multă lume cu bicicleta.

Dacă mergeţi, veţi vedea de ce puţini fac acest efort. Sunt prea puţine piste pentru biciclişti şi împarţi banda cu şoferi nemulţumiţi şi dau de piste făcute aparent pentru biciclişti, dar se merge foarte greu pe ele. Sunt chestiuni uşor de remediat dacă vrem să promovăm mersul pe bicicletă în oraşele noastre. (…) E un altfel de transport față de mașina personală. Această discuție e peste tot în lume și cred că vrem să fim foarte deschiși și raționali. Orașele noastre au fost construite pentru automobile. Totul e pentru transportul auto. Dar trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor”, a spus atunci Klaus Iohannis.

Citeşte şi Iohannis, despre PNRR: „Nici mie nu mi s-a părut perfect. Vom avea PNRR aprobat, dar abia după începe greul, pentru că proiectele trebuie implementate”

Citește și…

UMILINTA totală pentru Laurenţiu Reghecampf după ce s-ar fi distrat cu o altă femeie în Grecia. „Este cea mai…”

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

Sursa: RomaniaTV