Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante: „Nu am suferit niciodată de twisties, dar soțul meu le-a avut. Este înfricoșător”

Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante: „Nu am suferit niciodată de twisties, dar soțul meu le-a avut. Este înfricoșător”

„Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus Nadia.Românca în vârstă de 59 de ani a amintit şi despre cazul Simone Biles, care suferă de „twisties”, similar cu o pierdere a reperelor în aer. Fosta sportivă a mărturisit că soțul său a suferit de această afecțiune.„Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu (Bart Conner, de două ori campion olimpic pentru SUA – n.r.) le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu . Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta, Simone a avut dreptate să scoată problema la suprafaţă”, a mărturisit fosta gimnastă, potrivit sursei citate.Simone Biles le-a spus reporterilor după ce s-a retras din finala pe echipe, câștigată de Rusia, că suferă de ”twisties”. În jargonul gimnastelor acest lucru înseamnă pierderea controlului corpului lor în mijlocul elementului și pierderea sentimentului unde se află în aer atunci când execută ”înșurubări”. Nu este doar un sentiment de confuzie, situația fiind periculoasă și poate duce la accidentări grave.

Sursa: Observator