Andrei Baciu confirmă! Vor exista discuții pentru vaccinarea obligatorie împotriva COVID!

Andrei Baciu confirmă! Vor exista discuții pentru vaccinarea obligatorie împotriva COVID!

Andrei Baciu confirmă!  Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a venit cu declarația după ce Nelu Tătaru a declarat că va discuta cu prim-ministrul despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru persoanele din sectoarele esențiale de activitate, dar și pentru persoanele la risc.

Andrei Baciu confirmă! Vor exista discuții pentru vaccinarea obligatorie împotriva COVID!Alte Articole

Lavinia Pârva, prima reacție despre divorț: „Le …

Vlad Voiculescu cere socoteală: Unde este raportul după incendiul …Andrei Baciu anunță când vom scăpa de pericolul Covid-19: …

„E o decizie care are profunde implicații. Dincolo de partea cu sănătatea, are implicații pentru că are o altă viziune vizavi de abordarea asupra pandemiei. Vorbim de o analiză, nu e o decizie în acest sens. Trebuie să ținem cont de faptul că aceste abordări și toate mecanismele puse în funcțiune în alte state au fost analizate și la noi. De exemplu, partea cu loteria și voucherele. Partea aceasta a fost aplicată și în SUA și alte țări. Am analizat-o și noi.

Citește și: Andrei Baciu anunță când vom scăpa de pericolul Covid-19: „Acesta va fi probabil cel mai intens val. Într-un fel sau altul, vom închide pandemia”

Așa se întâmplă cu parte aceasta de obligativitate pentru anumite categorii care e deja în funcțiune în alte țări – Franța, Grecia, Italia – acest lucru deja funcționeză în multe țări și sunt în analiză în altele. Nu vorbim de o obligativitate generală, ci sunt lucruri foarte punctuale. Responsabilitatea și obiectivul e de a salva cât mai multe vieți. E o chestiune în analiză”, a declarat Andrei Baciu.

Întrebat care sunt acele categorii de persoane care ar putea fi vizate, Baciu a răspuns: „Vorbim de a-i proteja pe cei mai vulnerabili. Discuția poate avea multe subdiviziuni. E o chestiune amplă, aș prefera să venim cu toate argumentele când și dacă se va lua o astfel de decizie. Nu vreau să intru mult în detalii, atât timp cât nu e luată o decizie, pentru a nu exista confuzii”.

Tătaru îi va propune lui Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Tătaru a declarat marți, la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Citește și: Nelu Tătaru propune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Citește și…

BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea

Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire

Sursa: RomaniaTV