Stelian Cîţu: Florin Cîţu s-a baricadat cu lanţuri în Palatul Victoria. Încearcă, împreună cu PSD, prin toate mijloacele, să ne blocheze moţiunea de cenzură

Stelian Cîţu: Florin Cîţu s-a baricadat cu lanţuri în Palatul Victoria. Încearcă, împreună cu PSD, prin toate mijloacele, să ne blocheze moţiunea de cenzură

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion susţine că premierul Florin Cîţu încearcă, împreună cu PSD, prin toate mijloacele, să blocheze moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

„E o încălcare flagrantă. Realul conflict nu este acela scornit de premier, prin care încearcă împreună cu PSD, prin toate mijloacele, să ne blocheze moţiunea de cenzură. Este conflictul generat chiar de premier prin refuzul de a veni în faţa Parlamentului. Din păcate, Florin Cîţu s-a baricadat cu lanţuri în Palatul Victoria. Refuză categoric să vină în faţa Parlamentului. Să vedem, printr-un vot democratic – poate că, împreună cu PSD, va obţine o majoritate. Aşa cum decurg lucrurile în ultima perioadă, această simbioză, PNL-PSD, se pare că funcţionează”, a declarat Stelian Ion, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.Alte Articole

Lavinia Pârva, prima reacție despre divorț: „Le …

Ludovic Orban mută criza la Cotroceni: „Preşedintele …PSD cere plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică. …

Citeşte şi: Kelemen Hunor vrea refacerea coaliţiei PNL – USR PLUS – UDMR după congrese: „Ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”

Stelian Ion a reamintit că pe 8 septembrie USR PLUS s-a retras de la guvernare şi a subliniat că premierul trebuie să trimită propunerile de noi miniştri.

„O felicit pe Anca Dragu pentru că a sesizat Curtea Constituţională cu privire la realul conflict juridic de natură constituţională, generat nu de Parlamentul României, ci de premierul României, care prin toate mijloacele încearcă să împiedice Parlamentul în a-şi exprima punctul de vedere cu privire la noua compoziţie politică a Guvernului. Începând cu data de 8 septembrie, USR PLUS s-a retras din această guvernare. Din acea dată curgea un termen legal, prevăzut de Codul administrativ, art 47. al. 2 – deciziile în care premierul trebuia să trimită către preşedinte propunerile de noi miniştri. Evident, nu din rândurile USR PLUS. Schimbându-se componenţa Guvernului, trebuia să vină în prealabil în faţa Parlamentului, pentru a obţine acest acord prealabil. Nu s-a întâmplat acest lucru”, a spus Stelian Ion, citat de Agerpres.

În ce priveşte vocile din PNL conform cărora ar fi necesară o renegociere a portofoliilor, în cazul în care se va reface coaliţia, Stelian Ion a apreciat că este vorba despre „afirmaţii hazardate” şi „dorinţe ale unora din colegi”.

„Problema acestei guvernări a fost Florin Cîţu, nu a fost modul în care s-au negociat ministerele. A fost o negociere echilibrată care putea funcţiona”, a precizat fostul ministru al Justiţiei.

Citește și…

BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea

Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire

Sursa: RomaniaTV