Revoltă printre părinţi, după apariţia unei cărţi care îi învaţă cum să îşi bată copiii: „Am rămas absolut şocată. Unde să îi lovim, cum, de la ce vârstă să îi lovim”

Revoltă printre părinţi, după apariţia unei cărţi care îi învaţă cum să îşi bată copiii: „Am rămas absolut şocată. Unde să îi lovim, cum, de la ce vârstă să îi lovim”

Există o parte a corpului care este foarte potrivită pentru lovituri… Nu este un tratat de tortură, ci una dintre recomandările pe care le primesc părinţii care deschid cartea „Secretele părintelui deplin”. Un manual de parenting, apărut în anul 2004, scris de o autoare din America. Scriitoarea explică metodic părinţilor de ce este bine să îi lovească pe copii în anumite zone, nu peste faţă. Fără să lase urme. Irina Neculita, mamă: Am găsit aceasta carte în online şi am rămas absolut şocată. Unde să îi lovim, cum, de la ce varsta să îi lovim. Reacţiile curg lanţ pe Facebook. Mai multe mame s-au organizat şi au făcut sesizări la editură. Mădălina Iacob, reporter Observator: Un răspuns al editurii arată că această carte a fost scoasă de la vânzare doar din reţeaua proprie de distribuţie. Şi chiar dacă plângerile au început de anul trecut, această carte se vinde şi astăzi în câteva librării. Ioana Macoveiciuc, scriitoare: Părinţii care sunt îndoiţi, pierzi controlul şi îţi vine să dai o palmă, abia aştepti un material scris. Nu cumpăraţi cartea asta, şi dacă o cumpăraţi, nu o daţi mai departe, pentru că mesajele sunt toxice! Cei care pot rezona cu astfel de sfaturi sunt părinţii care au primit acelaşi tip de educaţie, în copilărie. Carmen Dragomir, psihoterapeut: „Este dificil pentru un copil care trece prin agresiune să devină un adult echilibrat”. Mamă: Din păcate, mulţi dintre noi aşa am fost crescuţi. Şi când strângem tensiune tindem să facem acelaşi lucru. Efectele pot fi devastatoare. Răspunsul prin agresiune li se va părea natural copiilor, iar dezvoltarea le este afectată. O relaţie eficientă între părinte şi copil, spun specialiştii, este bazată pe comunicare şi multă răbdare.

Sursa: Observator