Google se aniversează cu un doodle special, s-au împlinit 23 de ani de la crearea Google

Google se aniversează cu un doodle special, s-au împlinit 23 de ani de la crearea Google

Google a realizat venituri de 147 de miliarde de dolari din reclame online anul trecut, mai mult decât orice altă companie din lume, cu reclame care includ serviciile de căutare, YouTube şi Gmail, reprezentând cea mai mare parte a vânzărilor şi profiturilor sale globale.

Google a oferit Comisiei Europene o propunere de compromis pentru închiderea unei investigaţii privind afacerile sale cu publicitatea digitalăAlte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Dacian Cioloş recunoaşte: „Da, am participat la o spirală …Anamaria Prodan bagă spaima în amantele lui Laurenţiu Reghecampf. …

Google, divizie a grupului Alphabet, doreşte să ajungă la un acord cu Comisia Europeană referitor la investigaţia antitrust privind afacerile sale cu publicitatea digitală şi a trimis Executivului UE o propunere de compromis pentru a evita o anchetă lungă, perturbatoare, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Cazurile antitrust din UE au costat Google mai mult de 8 miliarde de euro (9,4 miliarde de dolari), sub formă de amenzi, în trei cazuri diferite din ultimul deceniu, iar compania a primit, de asemenea, ordinul de a-şi schimba practicile comerciale pentru a permite rivalilor să concureze în condiţii echitabile.

Comisia Europeană a deschis o anchetă, în iunie, pentru a stabili dacă Google îşi promovează propriile servicii de tehnologie de publicitate afişată online în detrimentul rivalilor, agenţilor de publicitate şi editorilor online.

Echinocţiu de toamnă 2021, celebrat de Google. Cum să nu atragi ghinionul în Toamna anului 2021

Google a făcut o propunere Comisiei, a spus o persoană apopiată situaţiei, refuzând să ofere detalii din cauza sensibilităţii problemei.

Comisia, care acţionează ca autoritatea de aplicare a legilor concurenţei pentru UE, a refuzat să comenteze.

Google, care va participa la o şedinţă judecătorească de 5 zile săptămâna viitoare, pentru o amendă record de 4,34 miliarde de euro legată de sistemul său de operare pentru dispozitive mobile Android, nu a răspuns cererilor Reuters pentru comentarii.

Rămâne de văzut dacă şefa europeană pentru concurenţă Margrethe Vestager va fi deschisă negocierilor de soluţionare care durează de obicei luni sau chiar ani înainte ca orice acord să poată fi convenit.

În cele trei cazuri anterioare, Google a preferat sancţiunile în loc să negocieze o soluţie. O decizie de soluţionare nu ar include nicio amendă şi nici o constatare a faptelor greşite.

Google ar putea suporta o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri globală, în valoare de 18,2 miliarde de dolari, pe baza veniturilor de anul trecut, dacă va fi găsită vinovată de încălcarea normelor antitrust ale UE.

Amendă uriaşă pentru GOOGLE. Platforma, sancţionată cu 500 de milioane de euro, în Franţa, pentru încălcarea drepturilor de copyright

Autorităţile de reglementare vor examina dacă Google restricţionează accesul terţilor la datele utilizatorilor în scopuri publicitare pe site-uri web şi aplicaţii, păstrând în acelaşi timp aceste date pentru propria utilizare. Planul companiei de a elimina cookie-urile browserului şi, de asemenea, de a opri urmărirea utilizatorilor Android printr-un instrument cunoscut sub numele de identificator publicitar va fi, de asemenea, supus controlului.

Google lansează noi funcţii de comunicare şi un nou design pentru Gmail

Gmail a primit un nou design şi noi funcţii de comunicare, ce transformă serviciul într-o adevărată suită de soluţii de birou, în stilul Outlook.

În ultimii ani, Google a adăugat treptat noi funcţii de comunicare serviciului Gmail, însă, acum, cu ocazia lansării unui nou design, strategia gigantului american capătă contur, iar intenţiile companiei devin clare.

Din Gmail, utilizatorii pot acum să realizeze apeluri audio directe, folosind soluţia Meet, integrată în serviciul de comunicare. Până acum, apelurile puteau fi făcute din aplicaţia Meet, nu şi din Gmail.

Cu această ocazie, Meet, ale cărui abilităţi se opreau la nivelul conferinţelor video, poate şi el să realizeze apeluri audio între doar doi utilizatori. Şi asta direct, fără a fi necesară generarea unui link pentru invitaţii.

Gmail are acum şi o nouă interfaţă, care arată clar intenţiile Google. Există acum patru secţiuni principale: Mail, Chat, Spaces şi Meet. Astfel, Gmail devine o platformă de comunicare, similară Outlook, în care e-mail-ul este doar parte a soluţiei.

Secţiunile nefolosite pot fi ascunse, astfel că cei care doresc, pot continua să folosească Gmail strict ca un client de e-mail.

Noul design va fi implementat utilizatorilor enterprise pe parcursul săptămânilor viitoare, urmând ca utilizatorii obişnuiţi să mai aibă de aşteptat.

 

Citește și…

Angajații pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. SALARIILE celor care nu respectă legea vor fi SUSPENDATE! Unde s-a luat această decizie

Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător

Sursa: RomaniaTV