Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei Coreei de Sud. Testul a avut loc în timp ce ambasadorul Coreei de Nord a declarat la ONU că nimeni nu poate nega dreptul Pyongyangului la autoapărare şi la testarea armelor.

La începutul acestei luni, Pyongyang a testat atât rachete balistice, cât şi de croazieră. Dar, în urmă cu câteva zile, Coreea  şi-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a începe negocieri cu Sudul.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Situaţie tensionată la graniţa dintre Serbia şi Kosovo. NATO …Bill Gates, mesaj pentru Elon Musk și Jeff Bezos în plină …

Armata americană a declarat marţi că este la curent cu lansarea rachetei, dar că aceasta nu reprezintă o ameninţare imediată la adresa personalului american sau a aliaţilor săi.

Cu toate acestea, Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că lansarea „a evidenţiat impactul destabilizator al programului ilicit de arme al Coreei de Nord”.

Trenul „atomic” din Coreea de Nord. Au apărut imagini cu „sistemul feroviar lansator de rachete”

Marţi, presa japoneză a citat Ministerul Apărării, care a declarat că proiectilul ar fi putut fi o rachetă balistică, interzisă în cadrul sancţiunilor ONU.

Coreea de Sud a testat recent prima sa rachetă balistică lansată de pe submarin, despre care a spus că este necesară ca mijloc de descurajare împotriva „provocărilor” din nord.

Coreea de Nord, în faţa unei crize alimentare uriaşe, recunoscută chiar de dictatorul Kim Jong Un. Preţurile au explodat, un kg de banane a ajuns la 45 de dolari

Coreea se confruntă cu penurie de alimente şi a petrecut mai mult de un an în izolare. Şi-a închis graniţele pentru a se izola de Covid-19, întrerupând astfel comerţul cu cel mai apropiat aliat al său, China.

Acest lucru nu a împiedicat-o să îşi continue programul de înarmare. În august, agenţia atomică a ONU a declarat că se pare că Coreea de Nord a repornit un reactor care ar putea produce plutoniu pentru arme nucleare, calificând evoluţia „profund îngrijorătoare”.

Citește și…

OFICIAL! Apare prima bancnotă din România cu chipul unei femei! Ce valoare are și pe cine reprezintă:

Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător

Sursa: RomaniaTV