Alegeri USR-PLUS. Vineri se anunţă câştigătorul, cursă strânsă pe ultima sută de metri

Alegeri USR-PLUS. Vineri se anunţă câştigătorul, cursă strânsă pe ultima sută de metri

Alegeri USR-PLUS. În cadrul primului tur şi-au exprimat opţiunea online, prin intermediul unei platforme securizate, 32.815 dintre cei 44.114 membri cu drept de vot (reprezentând 74,4% din total). La momentul respectiv, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău 3.300 de voturi (10,1%).

Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Florin Cîţu nu va mai fi premier. Anunţul care cutremură …Florin Cîţu, convins că guvernul său nu va fi doborât prin …

„La congresul USR PLUS participă doar persoane vaccinate, conform unei decizii din iulie a Biroului Naţional, dar în având în vedere situaţia epidemiologică şi restricţiile de organizare a evenimentelor publice, USR PLUS îşi asumă respectarea regulilor şi a decis organizarea congresului în sistem hibrid”, reiese dintr-un comunicat USR PLUS.

În prima zi a congresului vor fi prezenţi la Romexpo copreşedinţii USR PLUS, membrii Biroului Naţional, echipele care candidează la Biroul Naţional şi care vor susţine prezentări, invitaţi internaţionali, comisia electorală, staff-ul tehnic şi presa. În sală vor fi maxim 150 de persoane simultan, care vor respecta regulile de distanţare socială şi vor purta mască obligatoriu. Cei 1200 de delegaţi care vor vota în cadrul congresului componenţa noului Biroul Naţional vor veni la locul respectiv împărţiţi pe fluxuri orare pentru a-şi exercita votul, menţionează sursa citată.

În a doua zi a congresului, 3 octombrie, dezbaterile privind modificarea statutului USR PLUS vor avea loc într-o şedinţă exclusiv online.

Citeşte şi: ”USR și PLUS sunt mai despărțite ca niciodată. E foarte posibilă ruperea”. Anunțul surprinzător făcut de un deputat al alianței!

Alegeri USR-PLUS. Tensiunea creşte între cele două facţiuni şi cei doi lideri îşi aruncă acuze

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a fost numit „omul sistemului” de Dan Barna, după ce a câştigat postul de lider al grupului Renew Europe di Parlamentul European, iar reacţia nu a întârziat.

„Dan m-a definit azi `om al sistemului`. O etichetă pe care mi-au pus-o pesediștii, peneliștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să îl numesc eu, om al sistemului, secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?”, a ripostat Cioloș.

Au fost şi acuzaţii de fraudă electorală după primul tur, atunci când Irineu Darău, care a obţinut, surprinzător, 10% din voturi, a susţinut că Dan Barna a „viciat” procesul electoral intern.

„În acest context, vreau să anunț chiar înainte de calcularea rezultatelor votului intern că nu voi susține niciun candidat în turul 2, dacă acesta va exista. Nu pot susține un candidat care atentează la democrație, după cum nu pot susține un candidat care se uită la această agresiune fără să facă nimic”, a relatat Darău.

Ulterior, într-o intervenție la Digi24, Darău a revenit cu critici la adresa lui Dan Barna. „Nu văd un viitor cu Dan Barna președinte al partidului și eventual candidat la alegerile prezidențiale. Dan Barna nu a obținut 50% și sunt mulțumit de acest lucru”, a relatat senatorul.

Citeşte şi: Florin Cîţu, convins că guvernul său nu va fi doborât prin moţiune de cenzură: „O să fie la guvernare până în 2024”

Citește și…

Monica Pop aruncă bomba. De ce a explodat, de fapt, numărul cazurilor de Covid-19: „Omul trebuie să știe lucrurile astea”

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale: Secretul unui gust senzațional

Sursa: RomaniaTV