Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS

Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS

Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS. Europarlamentarul a obţinut o victorie surprinzătoare la alegerile interne din interiorul partidului.

Dacian Cioloş a reușit să câștige președinția partidului format în urma fuziunii, cu 50.9% din voturi.Alte Articole

Florin Cîțu a transmis de ce nu mai este valabil testul negativ, …

Șeful ANMC a aflat de la TV că a fost demis de premierul Cîțu, …EXCLUSIV | George Simion cere demiterea lui Raed Arafat după …

„Dacian Cioloş a întrunit 19.603 voturi. Dan Barna – 18.908 voturi. Este rezultatul în urma votului electronic ce va fi trimis spre validare către Congresul USR PLUS ce va avea loc în acest week-end”, a anunţat Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

Dacian Cioloş s-a confruntat cu Dan Barna în al doilea tur al alegerilor interne din USR PLUS, după ce în primul tur niciunul dintre cei trei candidați nu au obținut 50% plus 1 din voturi.

Cel de-al treilea candidat a fost Irinel Darău, care a obținut 10% din voturi.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă demiteri după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. „E de neacceptat să se întâmple astfel de tragedii în spitalele din România”

Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS. Când va avea loc Congresul USR PLUS pentru validarea noii conduceri

Un număr de 1.200 de delegaţi din toată ţara vor fi prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR PLUS, când va fi stabilită componenţa noului Birou Naţional şi va fi validat noul preşedinte al formaţiunii.

Congresul USR PLUS va avea loc la Romexpo. Din cauza pandemiei COVID-19 şi a restricţiilor, în sală se vor afla maximum 150 de persoane simultan.

Delegaţii care îşi vor exprima opţiunea privind componenţa noului Birou Naţional au fost împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul.

La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. Întregul eveniment va fi transmis live pe Facebook şi Youtube.

Dacian Cioloş, acuzat de Dan Barna că este „omul sistemului”

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a fost numit „omul sistemului” de Dan Barna, după ce a câştigat postul de lider al grupului Renew Europe di Parlamentul European, iar reacţia nu a întârziat.

„Dan m-a definit azi `om al sistemului`. O etichetă pe care mi-au pus-o pesediștii, peneliștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să îl numesc eu, om al sistemului, secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?”, a ripostat Cioloș.

Au fost şi acuzaţii de fraudă electorală după primul tur, atunci când Irineu Darău, care a obţinut, surprinzător, 10% din voturi, a susţinut că Dan Barna a „viciat” procesul electoral intern.

„În acest context, vreau să anunț chiar înainte de calcularea rezultatelor votului intern că nu voi susține niciun candidat în turul 2, dacă acesta va exista. Nu pot susține un candidat care atentează la democrație, după cum nu pot susține un candidat care se uită la această agresiune fără să facă nimic”, a relatat Darău.

Ulterior, într-o intervenție la Digi24, Darău a revenit cu critici la adresa lui Dan Barna. „Nu văd un viitor cu Dan Barna președinte al partidului și eventual candidat la alegerile prezidențiale. Dan Barna nu a obținut 50% și sunt mulțumit de acest lucru”, a relatat senatorul.

Citeşte şi: Primele imagini din saloanele ATI arse la spitalul din Constanţa. Unii pacienţi au ars de vii, alţii intoxicaţi. Şeful ISU: Au fost şi aici identificate nereguli, aspecte tehnice şi organizatorice

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV