Dacian Cioloş vrea la prezidenţiale. „Obiectivul în 2024 este să câștigăm alegerile. Evident că sunt dispus să candidez”

Dacian Cioloş vrea la prezidenţiale. „Obiectivul în 2024 este să câștigăm alegerile. Evident că sunt dispus să candidez”

De asemenea, Dacian Cioloş a subliniat că, pentru a câştiga, USR PLUS trebuie să prezinte candidatul cel mai bine plasat pentru alegerile prezidențiale din 2024.

„În 2024 trebuie să avem candidatul cel mai bine plasat. (…) Pentru mine obiectivul în 2024 este să câștigăm alegerile prezidențiale. Eu cred că este foarte posibil lucrul acesta și atunci evident trebuie să alegi candidatul cel mai bine plasat să atingă obiectivul ăsta, să atragă nu doar susținerea votanților USR PLUS, dar să dea încredere unei părți cât mai mari din alegătorii cetățeni români și atunci evident că trebuie să alegem un om cu profilul cel mai bun, fie că e sau nu președinte (președintele partidului – n.r.)”, a spus Dacian Cioloș vineri, la DigiFm.Alte Articole

Florin Cîțu a transmis de ce nu mai este valabil testul negativ, …

Scene compromițătoare surprinse cu un primar PNL, în seara …Claudiu Năsui îl face praf pe Florin Cîţu: „E total …

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă demiteri după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. „E de neacceptat să se întâmple astfel de tragedii în spitalele din România”

De altfel, fostul premier a afirmat că este dispus să candideze dacă va fi cel mai bine plasat și a prezentat și cum vede calendarul desemnării candidatului USR PLUS.

„Evident că sunt dispus pentru asta (candidatură – n.r.), dar asta trebuie să se întâmple în 2023. De-asta am și spus și propus ca președintele partidului, care va fi ales acum, să meargă cu un mandat de doi ani; în 2023 punem din nou totul pe masă, discutăm și care-i cel mai bun să conducă partidul în campania din 2024, și care e cel mai bun candidat pentru prezidenșiale din partea USR PLUS”, a mai spus Dacian Cioloș, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Alegeri USR-PLUS. Cine este Dan Barna, cum a ajuns în fruntea USR şi pentru ce are dosar la DNA

Congresul USR PLUS urmează să valideze, sâmbătă, alegerile pentru şefia formaţiunii. Tot sâmbătă va fi aleasă şi noua componenţă a Biroului Naţional al USR PLUS, forul de conducere colectivă a formaţiunii. Tabăra USR speră să obţină majoritatea în BN, scenariu în care Dacian Cioloş, chiar dacă va câştiga funcţia de preşedinte al USR PLUS, ar avea puteri limitate.

Citeşte şi: Congres USR PLUS. Cum ar putea fi scos din joc Dacian Cioloş dacă va câştiga alegerile în faţa lui Dan Barna

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV