Elevii care refuză să poarte mască la școală, sancționați cu scăderea notei la purtare

Elevii care refuză să poarte mască la școală, sancționați cu scăderea notei la purtare

Elevii care nu poartă mască în timpul cursurilor desfășurate în instuțiile de învățământ ar putea fi sancționați de către profesori prin scăderea notei la purtare.

Măsura va fi impusă după cum a menționat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.Alte Articole

Florin Cîțu a transmis de ce nu mai este valabil testul negativ, …

Monica Pop atrage atenția: „Eu nu am crezut că vine un …Sorin Cîmpeanu, anunț oficial: Întreaga școală trece în …

„Nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă”, a precizat oficialul.

Întrebat în cadrul unui interviu la un post de televiziune despre sancțiunile care s-ar putea impune în cazul refuzului de a purta mască al unui elev, Sorin Ion a spus că scăderea notei la purtare este o măsură foarte posibilă.

„Din păcate sau din fericire, pentru că nu sunt adeptul sancțiunilor, nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă, este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor. Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare”, a afirmat Sorin Ion, la un post TV.

Sorin Ion a fost el însuși protagonistului unui episod de nerespectare a regulilor privind purtarea măștii în spațiu închis, la finalul lunii august a acestui an.

Mai exact, acesta a apărut fără mască de protecție alături de șefa Inspectoratului Școlar Iași, Luciana Antoci, în mai multe ședințe care au avut loc în spații închise, la interior, într-o serie de fotografii publicate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Replica Ministrului Educației nu s-a lăsat așteptată și sună astfel: „Domnul subsecretar de stat întotdeauna respectă regulile și sunt convins că nu le-a încălcat”, relatează realitatea.net.

 

 

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV