Incendiu la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Spital mobil pentru trierea pacienţilor evacuaţi, instalat în curte

Incendiu la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Spital mobil pentru trierea pacienţilor evacuaţi, instalat în curte

Incendiu la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Autorităţile au decis ca in curtea spitalului de Boli Infecţioase Constanţa să fie instalat un cort pentru trierea pacienţilor evacuaţi a fost instalat în curte.

Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Record de infectări în România. Medicul Cătălin Apostolescu: …Mitinguri și demonstrații doar cu certificat verde și maximum …

Sursa citată a precizat că toţi pacienţii vor fi transferaţi  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la un spital mobil ISU.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, în spital se aflau 113 pacienţi. Surse din MAI au declarat că 9 pacienţi au murit. Potrivit unor surse, şapte dintre cei decedaţi sunt pacienţi din secţia ATI.

Şi Ministerul Sănătăţii a confirmat că sunt persoane decedate în incendiu, dar nu a precizat deocamdată numărul acestora.

„Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții evacuaţi vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție.

ISU Constanța va prezenta intr – o declaratie de presă situația actualizată”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

La nivelul spitalului a fost activat planul alb. Planul alb este planul de răspuns al unităților sanitare cu paturi în cazul unui aflux masiv de pacienți în urma unui accident colectiv, a unei calamități, epidemii sau pandemii (ORDIN Nr. 2021/691 din 12 decembrie 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a titlului IV „Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii), potrivit medicinadeurgenta.ro.

Scopul planului ALB este acela de a permite gestionarea situațiilor de urgență produse înafara Spitalului și care necesită resurse umane, logistice, financiare suplimentare precum și o pregătire adecvată.

Care sunt obiectivele planului ALB

– Să asigure asistența medicală pentru un număr cât mai mare de bolnavi (în general urgențe) ce depășește capacitatea cotidiană de primire a spitalului.

– Să permită comanda, controlul și coordonarea secțiilor / compartimentelor / serviciilor din interiorul spitalului dar în relație cu celelate servicii de urgență implicate în soluționarea situației de criză

– Să asigure servicii medicale, medico-sociale și psihologice standard de calitate adaptate necesităților personalului, rudelor victimelor și mass-media.

Sistemele de comunicații, în cazul dezastrelor sau în anumite situații de urgență majore pot fi afectate. În aceste condiții Planul alb stabilește principalele mijloace de comunicare care trebuie / pot fi utilizate.

Premierul Florin Cîţu a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

Citește și…

Oficial! Guvernul a adoptat restricții pentru nevaccinați. Testul negativ nu va mai fi luat în calcul!

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale: Secretul unui gust senzațional

Sursa: RomaniaTV