Medicamentul care reduce cu 50% riscul de spitalizare sau deces pentru pacienții Covid, disponibil „cât mai curând posibil”

Medicamentul care reduce cu 50% riscul de spitalizare sau deces pentru pacienții Covid, disponibil „cât mai curând posibil”

Medicamentul experimental molnupiravir a redus cu aproximativ 50% şansa de spitalizare sau deces pentru pacienţii cu risc de boală severă, potrivit rezultatelor studiilor clinice intermediare anunţate vineri.

Compania Merck şi partenerul Ridgeback Biotherapeutics intenţionează să solicite autorizaţia de utilizare de urgenţă a pilulei „cât mai curând posibil”. Rivali, inclusiv Pfizer se luptă pentru a dezvolta o pastilă antivirală uşor de administrat pentru COVID-19, dar până acum, doar cocktail-uri cu anticorpi – care trebuie administrate intravenos – sunt aprobate pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 ne-spitalizaţi. Dacă este autorizat, molnupiravir, care este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului, ar fi primul medicament antiviral oral pentru COVID-1 Ştirea a dus la o creştere a acţiunilor Merck cu aproape 8%.Alte Articole

Florin Cîțu a transmis de ce nu mai este valabil testul negativ, …

X FACTOR 1 OCTOMBRIE 2021 LIVE VIDEO A1. Ștefan Bănică, uluit …Colaborarea anului, Alex Velea și Adrian Minune au scos prima …

Studiul Merck a constatat că 7,3% dintre cei cărora li s-a administrat molnupiravir au fost fie spitalizaţi, comparativ cu 14,1% dintre pacienţii cu placebo. Nu au existat decese în grupul cu molnupiravir, dar au existat opt ​​decese la pacienţii cu placebo. În cadrul studiului molnupiravir a fost administrat la fiecare 12 ore timp de cinci zile. „Disponibilitatea unui antiviral oral eficient va fi deosebit de utilă în suplimentarea vaccinării ca mijloc de reducere a proporţiei pacienţilor care au nevoie de îngrijiri spitaliceşti”, a declarat profesorul Penny Ward de la King’s College din Londra, relatează Mediafax.

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV