Nouă femei din Congo, arse pe rug după ce au fost acuzate de vrăjitorie

Nouă femei din Congo, arse pe rug după ce au fost acuzate de vrăjitorie

Nouă femei din Congo, arse pe rug. De la începutul lunii, cel puțin nouă femei au fost arse pe rug sau linșate după ce au fost acuzate de vrăjitorie. Se întâmplă în Republica Democrată Congo, țară cu 105 milioane de locuitori.

Nouă femei din Congo, arse pe rugAlte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Hezbollah a doborât o dronă militară israeliană în Liban. …Un turist german a dat în judecată statul austriac pentru că …

Mulțimile furioase merg prin sate cu liste ale așa-zielor vrăjitoare, pe care le execută sau le alungă și apoi le distrug casele. Asta pentru că unele regiuni sunt controlate de grupări armate, o moștenire a războaielor care au distrus țara în urmă cu 25 de ani.

Citeşte şi: O barjă cu peste 700 de pasageri a eşuat pe râul Congo din cauza supraîncărcării. 60 de persoane au decedat şi peste 200 sunt date dispărute

Absența poliției sau a unui sistem de justiție au dus la apariția unor falși vindecători sau profeți, potrivit Aleph News.

Congo a fost scena unor războaie regionale sângeroase.

Un vulcan a erupt în Congo după aproape 20 de ani

Imagini terifiante după ce un vulcan a erupt în Republica Democrată Congo (RDC). Guvernul a dispus evacuarea de urgenţă a unui întreg oraş din estul ţării.

Din cauza erupţiei, autorităţile au dispus evacuarea de urgenţă a oraşului Goma. „Planul de evacuare a oraşului #Goma a fost activat”, a anunţat pe Twitter ministrul comunicării, Patrick Muyaya.

Decizia a fost anunţată după o „reuniune de urgenţă a guvernului privind erupţia vulcanică de la Goma”. Nyiragongo a erupt sâmbătă seară, cel puţin un flux de lavă coborând din flancurile sale spre est, spre frontiera din apropiere cu Rwanda.

Erupţia bruscă a vulcanului a provocat panică în rândul populaţiei. Mii de persoane au fugit spre postul de frontieră din apropiere cu Rwanda, la sud de Goma, şi spre vestul oraşului, în direcţia regiunii Masisi.

Citește și…

Monica Pop aruncă bomba. De ce a explodat, de fapt, numărul cazurilor de Covid-19: „Omul trebuie să știe lucrurile astea”

Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale: Secretul unui gust senzațional

Sursa: RomaniaTV