Radare pentru autovehiculele zgomotoase, în Franţa. Proprietarii sunt amendaţi automat

Radare pentru autovehiculele zgomotoase, în Franţa. Proprietarii sunt amendaţi automat

Radare pentru autovehiculele zgomotoase, în Franţa. „O singură motocicletă modificată care circulă în mijlocul nopții poate trezi 10.000 de parizieni”, a declarat un oficial al primăriei din Paris.

Radare pentru autovehiculele zgomotoase, în FranţaAlte Articole

Florin Cîțu a transmis de ce nu mai este valabil testul negativ, …

Venezuela a tăiat cu 6 zerouri din coada monedei naţionale. …Polonia prelungeşte starea de urgenţă la frontiera cu Belarus

Montarea radarelor este posibilă datorită unei legi din 2019 privind mobilitatea urbană din orașele Franței și face parte dintr-un plan al primăriei Paris pe 2015-2021 pentru a reduce poluarea fonică. Conform autorităților, cea mai mare problemă în acest sens a rămas zgomotul de pe șosea.

Citeşte şi: Noi proteste de amploare în Franţa. Este al zecelea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva vaccinării şi a paşaportului sanitar

Ordinul privind montarea radarelor va fi votat în consiliul municipal pe 12 octombrie, urmând ca ulterior să stea în dezbatere publică timp de două luni.

Potrivit presei locale, noile camere sunt înarmate cu cinci microfoane și sunt capabile să scaneze zgomotul din jur de zece ori pe secundă precum și să le asocieze cu diferite tipuri de autovehicule, potrivit Ziare.com.

După anunțul primăriei, mai mulți parizieni au dat exemple pe Twitter de autovehicule prea zgomotoase.

„A jacked-up motorcycle in the middle of the night can easily wake up 10,000 Parisians.”#Paris joins other cities in #France in installing „Méduse” radars, which automatically ticket drivers whose vehicles exceed a certain number of decibels https://t.co/a2nBtafwUM pic.twitter.com/sqyFh9fglp

— Taras Grescoe 🐌 (@grescoe) September 30, 2021

Franţa îşi retrage ambasadorii din SUA şi Australia

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat vineri seară că Franța își retrage imediat ambasadorii în SUA și Australia, ca protest față de afacerea submarinelor nucleare dintre cele două țări, care scoate Franța dintr-o înțelegere de 56 de miliarde de dolari.

Jean-Yves Le Drian a declarat că decizia, luată la cererea președintelui Emmanuel Macron, „este justificată de gravitatea excepțională a anunțurilor” făcute de Australia și Statele Unite.

El a spus, citat de France 24, că anularea de către Australia a unui mare contract de cumpărare a submarinelor convenționale din Franţa în favoarea submarinelor cu energie nucleară construite cu tehnologia SUA este „un comportament inacceptabil”.

Joi, autorităţile franceze au anulat o seară de gală programată vineri la Washington, după anularea „contractului secolului” de furnizare a unor submarine către Australia, care a generat o criză transatlantică.

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV