Raed Arafat, primele declaraţii după tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa: „Apelul la 112 a fost la 9.48, primul echipaj de interventie a sosit la 9.56 de minute”

Raed Arafat, primele declaraţii după tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa: „Apelul la 112 a fost la 9.48, primul echipaj de interventie a sosit la 9.56 de minute”

Raed Arafat a făcut primele declaraţii după ce mai multe persoane au murit în urma incendiului care s-a produs vineri dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

„Condoleanţe familiilor. Apelul la 112 a fost la 9.48, primul echipaj de interventie a sosit la 9.56 de minute. Au fost 10 ambulante la faţa locului, Au fost 8 masini de prim-ajutor, masini de stingere, de descarcerare „, a declarat şeful DSU.Alte Articole

Florin Cîțu a transmis de ce nu mai este valabil testul negativ, …

Bilanţ coronavirus 1 octombrie. Aproape 11.000 de cazuri COVID-19 …Vaccinul anti-COVID şi cel antigripal pot fi administrate în …

Reamintim că şapte pacienţi au murit în urma incendiului produs vineri dimineaţă la Spitalul de boli infecţioase Constanţa, iar întreaga unitate medicală a fost evacuată. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi fum dens în Secţia ATI COVID a spitalului.

Şeful ISU Dobrogea, Mihail Amarandei, a declarat că pentru stabilirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa vor fi verificate toate aspectele, el precizând că în urma ultimului control au fost găsite nereguli, atât aspecte tehnice, cât şi organizatorice.

Citeşte şi Rudele pacienţilor spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, disperate după incendiu: Era în stare gravă la ATI. Nu respira fără mască

”La ora 9,48 am fost anunţaţi prin 112 de producerea unui incendiu la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Au fost alertate toate forţele de intervenţie din municipiul Constanţa, la ora 9.53 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la 9.56 am avut primele date preliminare de la locul intervenţiei. Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secţiei de Terapie Intensivă, la momentul producerii incendiului fiind zece persoane internate în acea secţie. (…) Pentru stabilirea cauzei incendiului vom cerceta toate aspectele, vrem să vedem cu exactitate care au fost cauzele care au dus la producerea acestui incendiu. În februarie s-a efectuat un control la toate unităţile medicale, în special la cele care asigurau suport COVID. Au fost constatate disfuncţionalităţi, nereguli, au fost aplicate şi sancţiuni”, a afirmat Amarandei.

Întrebat dacă are aviz de securitate la incendiu, şeful ISU Dobrogea a afirmat că ”Spitalul de Boli infecţioase funcţionează conform normele la data dării în exploatare. Deci nu necesita”.

El a explicat că au fost găsite nereguli la unitatea medicală care aveau termen de remediere până la sfârşitul anului.

”Au fost şi aici identificate nereguli. Au fost şi aspecte tehnice, au fost şi aspecte organizatorice. (…) A fost un termen stabilit, utiizatorul s-a angajat că va rezolva tot ce s-a constatat pe timpul controlului astfel încât să elimine…Nu am mai verificat. Termenul a fost stabilit pânî la sfârşitul anului”, a transmis Amarandei.

El a mai transmis că incendiul a pornit de la ATI, iar când pompierii au ajuns era oprită instalaţia de alimentare cu oxigen.

Citeşte şi Incendiu la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Spital mobil pentru trierea pacienţilor evacuaţi, instalat în curte

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV