Rudele victimelor care au pierit în tragedia de la Constanța, copleșite de durere: „Au omorât-o cu zile”

Rudele victimelor care au pierit în tragedia de la Constanța, copleșite de durere: „Au omorât-o cu zile”

Rudele victimelor care au sfârșit în incendiul izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au organizat un protest în fața instituției, unde au cerut socoteală autorităților pentru tragedia care a îngrozit o țară întreagă.

Una dintre persoanele, care și-au găsit sfârșitul în flăcările de la spitalul din Constanța, se numește Paraschiva Datcu, avea 75 de ani și era străbunica unui băiețel de doar șase săptămâni.Alte Articole

Florin Cîțu a transmis de ce nu mai este valabil testul negativ, …

Elevii care refuză să poarte mască la școală, sancționați …Monica Pop atrage atenția: „Eu nu am crezut că vine un …

Femeia se îmbolnăvise de Covid și se internase în Spitalul de Boli Infecțioase în speranța că aici va avea parte de o mai bună îngrijire și se va putea întoarce acasă la familie. Din păcate instituția care trebuia să-i redea sănătatea a fost de fapt locul unde și-a găsit sfârșitul, după cum au povestit sora și fiul bătrânei. qq

„S-a îmbolnăvit de COVID, am sfătuit-o să vină să se interneze în spital, că și eu am avut COVID și m-am internat la Victor Babeș, am fost tratată frumos, regește, cu medicamente. Am sfătuit-o și pe ea să meargă la spital. A venit Salvarea, a internat-o, nu la Terapie Intensivă. După o săptămână i s-a făcut rău, a luat și o bacterie care atacă plămânii și au luat-o la Terapie Intensivă și de o săptămână era acolo. Astăzi, băiatul ei și cu fata, veneau să vorbească cu medicul.

„Sora mea nu o să vină la botezul strănepotului. Nu o să îl cunoască niciodată”

Era o femeie extraordinară, o cunoaște tot Năvodariul. Era o femeie extrarordinar de bună”, a spus sora victimei.

Fiul femeii povesteşte ce a simţit în momentul în care a văzut fumul care ieşea din spitalul unde se afla mama sa.

„În drum spre spital, venind cu sora mea, să stăm de vorbă cu doamna doctor, să vedem evoluția și starea ei actuală, cum evoluează, să vedem ce putem face, ce terapie putem găsi în ajutorul mamei mele, care a plecat de acasă de la mine pentru un tratament și o evaluare la spital. Nu avea nici temperatură, 37.2, o saturaţie de oxigen 92-93, deci nu era mult sub saturaţia critică, nu avea tensiune mare şi am sfătuit-o că este bine să meargă la spital pentru evaluare.

La ora 10:30 eram în intersecţia cu Lăpuşneanu, la semafor şi am văzut un fum ieşind exact dinspre spital, unde era Terapia Intensivă. Fusesem cu câteva zle în urmă şi am vizitat-o. Atunci mi s-au înmuiat picioarele, am simţit o slăbiciune. Eram cu sora mea şi i-am spus că a luat foc spitalul. Nu îmi venea să cred. Erau salvări…Am parcat maşina şi am stat de la 10:30 până la vreo 15. Nu am putut să aflu nimic. Era o debandată, erau salvări, nimeni nu spunea nimic, nimeni nu dădea detalii. Într-un final, mi s-a spus de către cineva, care nu ştiu de unde avea informaţia care mi-a spus că, într-adevăr, mama mea este printre cei care au decedat de la Terapie Intensivă. Au omorât-o cu zile. Te duci în spital să te faci bine, cu încredere în cadrele medicale şi contactezi boli mai multe asociate, sau te omoară sistemul, pentru că asta se întâmplă într-o ţară europeană, în mileniul trei. Ce putem să spunem mai mult?”, a spus revoltat fiul femeii.

 

 

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV