Bogați peste noapte. O aplicație financiară a oferit din greșeală utilizatorilor 90 de milioane de dolari

Bogați peste noapte. O aplicație financiară a oferit din greșeală utilizatorilor 90 de milioane de dolari

O aplicație de finanțe descentralizate a commpaniei Compound și-a surprins utilizatorii când aceștia s-au trezit cu 90 de milioane de dolari în cont, peste noapte.

De vină ar fi fost un bug generat de actualizarea aplicației, iar la momentul de față compania Compound încearcă să-și recupereze banii.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Prima nuntă regală din Rusia, după 100 de ani. Ultimii urmași …Țara unde femeile ar putea avea dreptul să dea în judecată …

Fondatorul îi roagă pe cei care au primit banii să îi returneze, iar în caz contrar aceștia vor fi raportați la fisc.

„Dacă ați primit o sumă mare și incorectă de COMP din cauza unei erori de protocol Compound: Vă rugăm să o returnați”, a scris pe Twitter Robert Leshner, fondatorul Compound Labs, care lucrează la software-ul Compound.

Compania permite utilizatorilor să păstreze 10%, dar în caz că nu returnează banii, utilizatorii vor fi raportați la fisc.

Compound Labs, cu sediul în San Francisco, este una dintre cele câteva companii DeFi aflate în atenția autorităților de reglementare. Software-ul Compound elimină intermediarii umani precum brokerii, bazându-se în schimb pe algoritmi pentru a executa tranzacțiile. Tehnologia este încă la început, ceea ce deschide posibilitatea unor erori, relatează Antena3.

STB lansează o nouă aplicaţie de plată online a călătoriilor. Cum funcţionează

STB lansează o nouă aplicaţie de plată online a călătoriilor. Se numeşte 24Pay şi permite plata călătoriei cu telefonul mobil prin înrolarea cardului bancar. Securitatea tranzacţiei este asigurată prin tehnologia Mastercard/Visa.

„Ne dorim implementarea unor soluţii alternative de plată a călătoriei, astfel încât utilizatorii noştri să beneficieze de modalităţi sigure şi rapide de achiziţie a titlurilor de călătorie în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la centrele de vânzare. Evoluţia tehnologiei ne deschide mai mult către inovaţie şi ne oferă posibilitatea de a ne alinia noilor tendinţe privind plăţile digitale”, a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB SA, conform Agerpres.

STB lansează o nouă aplicaţie de plată online a călătoriilor. Cum funcţionează şi de unde poate fi descărcată

Aplicaţia poate fi descărcată gratis din: Google Play; App Store; App Gallery sau prin scanarea codului QR afişat în mijloacele de transport public.

Reprezentanţii STB mai spun că utilizatorii care au titluri de călătorie achiziţionate prin aplicaţia BPay vor putea să le utilizeze până la data expirării. Ulterior, plata călătoriei se va putea face doar prin intermediul aplicaţiei 24Pay.

Variantele disponibile pentru a plăti biletul la STB

STB pune la dispoziţia călătorilor modalităţi alternative de achiziţie şi plată a călătoriei precum platforma de reîncărcare online a cardului de transport nominal, plata prin SMS şi plata cu cardul bancar contactless direct la validator.

De altfel, directorul STB a anunţat că vrea realizarea unei noi politici tarifare pentru alinierea la ceea ce se întâmplă în marile oraşe europene.

„O nouă politică tarifară prin care să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole e necesară luând în considerare şi contextul actual. Ştim cu toţii că bugetul Capitalei, din păcate, nu suportă anumite servicii astfel încât să avem suportul necesar pentru facilităţile acordate prin hotărâre de Consiliu General”, a afirmat Adrian Criţ.

Şeful STB a menţionat că s-a gândit la un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun faţă de călătorii ocazionali.

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

TRAGEDIE. Cum a murit fetița lui Laurențiu Reghecampf

Sursa: RomaniaTV