Doar opt paturi ATI COVID-19 libere în ziua cu record de pacienţi la ATI în valul 4

Doar opt paturi ATI COVID-19 libere în ziua cu record de pacienţi la ATI în valul 4

Doar opt paturi ATI COVID-19 mai sunt libere în ziua cu record de pacienţi la ATI în valul 4.

„În data de 3 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1431 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Timişoara a ajuns la o incidenţă COVID de 10.09 la mie. 175 …Cum facem corect testul rapid pentru detectarea COVID-19. În …

Citeşte şi: Timişoara a ajuns la o incidenţă COVID de 10.09 la mie. 175 de oraşe şi 913 comune sunt în scenariul roşu

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 118 paturi la ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 53 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1440 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București sunt 2 paturi libere la ATI.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi la ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi la ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a transmis Grupul pentru Comunicare Strategică.

Citeşte şi: Cum facem corect testul rapid pentru detectarea COVID-19. În ce condiții obținem un rezultat FALS NEGATIV

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Brașov-1

București-2

Prahova-1

Tulcea-4

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

TRAGEDIE. Cum a murit fetița lui Laurențiu Reghecampf

Sursa: RomaniaTV