Rareș Bogdan continuă să-l țină în brațe pe Cîțu: „Sunt obișnuit ca liderii PSD sa fie ticăloși. Premierul nu are motive să demisioneze”

Rareș Bogdan continuă să-l țină în brațe pe Cîțu: „Sunt obișnuit ca liderii PSD sa fie ticăloși. Premierul nu are motive să demisioneze”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, în cadrul emisiunii Insider Politic de pe Prima TV, că atitudinea social-democraților după incendiul care a izbucnit la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de boli infecţioase Constanţa, este lipsită de empatie față de români.

Liderul PNL consideră că PSD-ului și partidului AUR le pasă mai mult de lupta politică decât de bunăstarea cetățenilor.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Rareș Bogdan respinge o guvernare a social democraților: „PSD …Florin Cîţu, prima reacţie după protestele anti-vacciniştilor: …

„”Am văzut că, la mai puţin de o oră de la momentul tragediei, liderii PSD au sărit în sus fără să se gândească la necazul oamenilor, fără să se gândească la tragedia în sine, fără să se gândească la ceea ce s-a întâmplat acolo – în spitale subfinanţate 30 de ani, în spitale nerefăcute timp de 60-70 de ani – şi au cerut rapid demisia, au aruncat vina. Acum, să arunci pe un guvern care de opt luni la putere, aproape nouă luni, şi să nu vezi 31 de ani în sănătatea românească a fost finanţată (subfinanţată – n.r.) mi se pare ticăloşie. Dar sunt obişnuit ca liderii PSD să fie ticăloşi, nu e nimic nou. Ce mă şochează este că în astfel de momente, în loc să încerce să fie în compasiune cu familiile victimelor, să fie alături de oamenii care au trecut prin această tragedie, să găsească soluţii, să se gândească la ce pot face ei, chiar fiind în opoziţie, pentru aceşti oameni, repede au luat claxoanele, au luat trompetele şi au început să urle. Cum să guvernăm cu aşa ceva?”, a afirmat Rareş Bogdan în emisiunea Insider Politic, difuzată duminică de Prima TV.

Întrebat despre inițiativa în masă de a-l da jos pe Ponta după incendiul Colectiv, Rareș Bogdan a menționat argumentele pentru un astfel de demers, în urmă cu 5 ani.

„Ponta s-a purtat cum s-a purtat cu victimele. Multe voci din opinia publică au cerut ca pacienții să fie duși în străinătate, iar domnul Ponta, sfătuit de domnul Bănicioiu au refuzat să scoată pe acești oameni din țară, susținând că România poate face față chiar dacă secția de arși de la spitalul de urgență era închisă.”, a explicat politicianul.

Rareș Bgdan s-a declarat îngrozit de imaginile de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și a declarat că o astfel de tragedie nu este exclus să se întâmple și în viitorul apropiat.

”Acum avem bani în PNRR, 3,4 miliarde pentru spitale şi am fi extrem de proşti dacă nu vom aduce aceşti 3,4 miliarde pentru investiţii în spitale. Avem peste 40 de spitale care primesc între 40 de milioane de euro şi 150 de milioane, în funcţie de proiectul prezentat. (…) Dacă nu înţelegem că banii europeni îi avem la dispoziţie şi trebuie să îi folosim după modelul polonez tocmai pentru a introduce pe acele domenii – fie că e infrastructură rutieră şi feroviară, fie că e infrastructură şcolară sau sanitară, medicală – tocmai pentru a încerca să ridicăm ţara asta şi să rezolvăm problemele care nu au fost rezolvate timp de 31 de ani, va fi tragic pentru ea şi ne vom uita cum peste 3 luni sau 6 luni sau un an sau doi ani sau trei ani se vor aprinde alte spitale din cauza supraîncărcării”, susține Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Vor vota într-o nebunie ca România să intre în haos”

Întrebat dacă Florin Cîțu ar trebui să demisioneze după tragedia de la spitalul din Constanța, Rareș Bogdan a afirmat că nu este vina premierului pentru sistemul medical deficitar.

„Nu. Chiar nu are niciun motiv să demisioneze, nici pentru un joc politicianist şi nici după incendiu pentru că, unu: nu a fost cel care a condus Ministerul Sănătăţii, nu a fost cel care a condus Autoritatea de autorizare a spitalelor, nu a fost premier în ultimii cinci ani sau zece ani, ca să i se poată imputa tot ceea ce nu a funcţionat în România. (…) Trebuie să ne păstrăm calmul şi să fim raţionali. Nu rezolvi nimic printr-o demisie a unui om care nu s-a ocupat de domeniul respectiv şi care a făcut eforturi disperate să negocieze un PNRR care să includă peste 12% din suma totală bani în sănătate, ” a răspuns liderul PNL.

Prim-vicepreședintele PNL a avertizează că votarea moțiunii de cenzură va arunca România în haos.

„Dintre toți deputații va exista minimul necesar care nu va intra în sală gândindu-se ca România va intra într-o criză politică înainte de iarnă.

Am venit cu măsura de 25% la factura de gaz pentru locuințele sub 20 de metri pătrați, plus legea consumatorului vulnerabil, plus 25 milioane de euro pentru marii consumatori. Trebuie să găsim formule de compensare pentru micile intreprideri.

Dacă PSD și AUR nu vor avea decența să se gândească la bunăstarea cetățeanului român, atunci  vor vota într-o nebunie ca România să intre în haos.

Sunt pentru refacerea alianței USR PLUS cu premierul Florin Cîțu. Am vorbit cu Cioloș cu toți liderii USR consider că singura șansă pentru România este refacerea alianței URS PLUS. Cred că retorica USR Pus va merge spre raționament din moment ce cunoaștem conducerea acestei formațiuni. Cred că Dacian Cioloș și dan Barna se vor gândi la stablitatea Romaniei nu cred ca se gândesc la o revoluție continuă”, a adăugat Rareș Bogdan.

 

 

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

TRAGEDIE. Cum a murit fetița lui Laurențiu Reghecampf

Sursa: RomaniaTV