Situaţie gravă în spitale din cauza valului de pacienţi COVID. Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Lupta cu virusul a fost pierdută

Situaţie gravă în spitale din cauza valului de pacienţi COVID. Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Lupta cu virusul a fost pierdută

Situaţie gravă în spitalele din Iaşi din cauza valului de pacienţi COVID. Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, sâmbătă noapte, că lupta cu virusul a fost pierdută la Iaşi, în condiţiile în care ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele au epuizat resursele disponibile.

„Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută. Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximul resurselor umane şi financiare, mai puţin Spitalul Militar, care, în nici unul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut simţită prezenţa”, a declarat medicul Florin Roşu.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Premierul Florin Cîţu primeşte cea de-a treia doză de vaccin …Virgil Musta, mesaj disperat către cetățeni: „Prea puțini …

Citeşte şi: Mărturiile femeii care a anunţat la 112 incendiul de la ATI Constanţa: A ieşit o asistentă cu o targă cu un pacient şi ţipa „Opriţi oxigenul că arde!”

Zeci de ambulanţe au aşteptat noaptea trecută în curtea spitalului cu bolnavi Covid pentru ca medicii să găsească un pat liber.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, este de părere că s-a ajuns în această situaţie din cauza ratei scăzute de vaccinare, pe fondul dezinformării populaţiei.

„Putem să operaţionalizăm oricât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-Covid în sectii Covid. Rata scăzută a vaccinarii împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu„, a precizat medicul Florin Roşu, citat de news.ro.

Citeşte şi: Reacția CNCAV la protestul cu mii de oameni din Capitală: „Cu aceeaşi credinţă, sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme grave de Covid. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, 92% erau nevaccinaţi”

El a adăugat că medicii ieşeni îşi fac în continuare datoria, în ciuda situaţiei dificile din spitalele Covid.

„Unii se odihnesc, din diferite motive: fie că este sfârşit de săptămână, fie că au fluturat un drapel invocând drepturi greşit înţelese. Însă drepturile cadrelor medicale şi ale celor care s-au vaccinat sunt aruncate fără remuşcare la tomberon. Noi suntem aici, făcându-ne datoria în continuare”, a mai spus medicul Floirin Roşu.

În judeţul Iaşi, până sâmbătă la prânz, s-au înregistrat 49.356 cazuri de Covid, dintre care 383 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

TRAGEDIE. Cum a murit fetița lui Laurențiu Reghecampf

Sursa: RomaniaTV