Spitalele din România, la un pas de colaps din cauza valului 4. La ”Marius Nasta”, paturile au fost mutate pe hol: E cel mai dificil să asigurăm oxigenul!

Spitalele din România, la un pas de colaps din cauza valului 4. La ”Marius Nasta”, paturile au fost mutate pe hol: E cel mai dificil să asigurăm oxigenul!

Spitalele din România, la un pas de colaps din cauza valului 4. Cea mai mare problemă o reprezintă sursele de oxigen, care în ultima vreme, din cauză suprasolicitărilor, au cauzat unele dintre cele mai tragice incendii în unitățile medicale din țara noastră.

Spitalele din România, la un pas de colaps din cauza valului 4. La ”Marius Nasta”, paturile au fost mutate pe hol: E cel mai dificil să asigurăm oxigenul!Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Bilanț vaccinare 3 octombrie 2021. Peste 30.000 de români s-au …Iată ce conține cu adevărat vaccinul antiCOVID de la Moderna. …

„Acum la Marius Nasta: 104 pacienţi în secţia COVID la o secţie de 81 de paturi şi 15 pacienţi în ATI COVID. Iar pacienţii continuă să vină cu forme severe de insuficienţă respiratorie. Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienţilor avem doar butelii de oxigen şi concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut faţă de nevoia pe care ei o resimt”, se arată într-un mesaj postat de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat astăzi că mai sunt doar 8 locuri disponibile la ATI pentru pacienţii cu coronavirus în stare gravă, două fiind în Bucureşti.

„La nivel naţional sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în Bucureşti sunt 2 paturi ATI libere. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS.

De altfel, în ultimele 24 de ore, au fost identificate 8.682 de cazuri noi de COVID-19 şi s-au înregistrat 150 de decese. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a ajuns la 1.440 de persoane.

Citește și: Iată ce conține cu adevărat vaccinul antiCOVID de la Moderna. Un medic a dezvăluit întreaga rețetă

Citește și…

Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:

TRAGEDIE. Cum a murit fetița lui Laurențiu Reghecampf

Sursa: RomaniaTV