Cele trei boli pe care le poţi dezvolta după ce te-ai vaccinat împotriva COVID. Explicaţiile medicului Gabriel Diaconu

Cele trei boli pe care le poţi dezvolta după ce te-ai vaccinat împotriva COVID. Explicaţiile medicului Gabriel Diaconu

Boli pe care le poţi dezvolta după ce te-ai vaccinat împotriva COVID. „Numărul minciunilor în circulaţie despre COVID a atins de mult masa critică dincolo de care majoritatea oamenilor repetă cel puţin un fragment din teoria conspiraţiei, fie că ştie sau nu. Includ aici oameni care fac mai greu acordul subiect-predicat, dar şi absolvenţi de facultate, inclusiv doctori.

Şi asta pentru că până şi cei mai circumspecţi dintre oameni rămân vulnerabili propriilor umbre, Subiectivism sau limită a minţii. Să luăm, căci e important(ă), două aspecte legate de protecţia vaccinală:”tot faci boala”, respectiv  ”eşti la fel de contagios” precum un ne-vaccinat.Alte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Raed Arafat anunţă că România cere ajutorul UE pentru a primi …Dr Mihai Craiu, despre oprirea limitarea răspândirii virusului …

„Eşti la fel de contagios şi dacă te-ai vaccinat, şi dacă nu te-ai vaccinat”. Fals. Contagiozitatea e proprietatea virusului care se replică activ în organism. Nu e proprietatea ta. Deci SARS-CoV-2 (alpha, beta, gamma, delta) e un virus cu o ”contagiozitate” a lui. De aici lucrurile devin iarăşi nuanţate”, explică reputatul medic.

Citeste si Dr Mihai Craiu, despre oprirea limitarea răspândirii virusului SARS COV 2 în rândul copiilor: „Autoritățile să ia măsuri nepopulare, dar justificate epidemiologic și legale împotriva celor care nu vor să respecte regulile”

Ce boli poți face după ce ai fost vaccinat anti-COVID

Medicul Gabriel Diaconu detaliază și care sunt afecțiunile pe care românii le-ar putea dezvolta după imunizarea cu cele două sau trei doze.

„O persoană vaccinată, vs. non-vaccinată, are un portaj mult mai mic, doar la poarta de intrare, şi care îl face pe vaccinat mult mai puţin infecţios, până la punctul la care, spre exemplu, dacă pui doi vaccinaţi, unul cu Delta în nas celălalt sănătos, maximul care se poate întâmpla e să facă amândoi o răceală uşoară care dispare în 2 – 3 zile. Iar cu fiecare care ”răceşte” portajul e mai mic, sau deloc.

Prima boală COVID e ”răceala”. Da, pe asta o poţi face şi dacă eşti vaccinat, din simplul fapt că vaccinul nu-ţi ”imunizează” poarta de intrare, adică nasul şi gura. Acolo sunt celule ale sistemului imun specializate şi care produc un fel anume de anticorpi, care se numesc IgA. 

A doua boală COVID e tulburarea coagulării prin inflamaţie sistemică. Ei, de aici lucrurile diferă remarcabil la vaccinat vs non-vaccinat. Pentru că ne-vaccinaţii, chiar dacă fac ori ba pneumonie, riscă mai mult să facă tromboze, infarct miocardic (IM), accident vascular cerebral (AVC), uneori în faza acută a infecţiei, dar alteori la 2 – 3 luni după ce-au trecut prin boală (funcţie şi de alte variabile).

A treia boală COVID este SARS. Sau sindromul acut respirator sever. ”Sever” e cuvântul cheie aici. Afectează ţesutul care ţine plămânul laolaltă pe care îl ”inundă” cu substanţe care nu au ce căuta acolo. Distruge arhitectura plămânului, în mare măsură permanent, şi lasă nişte cicatrice foarte urâte dacă trăieşti să spui povestea. Sau te omoară. În doar câteva zile de la un plămân intact ajungi să pierzi 60 – 80% din funcţia lui respiratorie. Practic te îneci în timp real.”, a scris medicul Gabriel Diaconu.

Citeste si Ministrul Sănătăţii s-a certat cu directorii de spitale din cauza paturilor la ATI: „Mi se pare de nepermis să ai peste 600 de paturi pentru COVID și să ceri aviz pentru 200”

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV