Japonia are un nou prim ministru, al 100-lea din istoria ţării. Noul premier e îngrijorat de expanisunea militară a Chinei

Japonia are un nou prim ministru, al 100-lea din istoria ţării. Noul premier e îngrijorat de expanisunea militară a Chinei

În contextul în care coaliţia la guvernare din Japonia, condusă de PLD, controlează ambele camere, se aşteaptă ca Kishida, în vârstă de 64 de ani, să obţină o majoritate de voturi şi în Camera Consilierilor (camera superioară a legislativului).

„Acesta este adevăratul punct de plecare. Voi merge mai departe cu un puternic sentiment de hotărâre, cu o determinare puternică„, a declarat el la sediul PLD din Tokyo în timpul dimineţii, transmite BBC.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

„Pandora Papers”, ancheta de proporţii care dă …Cine sunt victimele accidentului aviatic în care a murit miliardarul …

The Wall Street Journal scrie că noul premier este favorabil unor relaţii mai strânse cu SUA şi este îngrijorat de expansiunea militară a Chinei. El este al 100-lea premier din istoria Japoniei.

Odată instalat oficial ca nou prim-ministru al Japoniei, Kishida urmează să numească noul cabinet şi apoi va fi inaugurat oficial în cadrul unei ceremonii la Palatul Imperial şi va ţine o conferinţă de presă luni seară. Primul test major al lui Kishida ca prim-ministru vor fi alegerile generale. El intenţionează să organizeze alegerile la 31 octombrie.

Citeşte şi Japonia vrea să vaccineze toată populaţia până în octombrie-noiembrie

Ascensiunea la putere a lui Kishida urmează după victoria sa clară obţinută săptămâna trecută la alegerile interne pentru preşedinţia formaţiunii sale, Partidul Liberal Democrat (PLD, dreapta conservatoare), care domină viaţa politică japoneză.

Fumio Kishida preia funcţia de nou prim-ministru al Japoniei formând un cabinet ce va încerca să ţină sub control COVID-19, în timp ce trebuie să relanseze o economie afectată.

Alegerile pentru Camera Reprezentanţilor, cea mai puternică cameră a Dietei, urmează să aibă loc pe 31 octombrie, potrivit unor surse familiare cu chestiunea, mai devreme de prima jumătate a lunii noiembrie, aşa cum se aştepta.

Kishida îl înlocuieşte pe Yoshihide Suga, care a demisionat după puţin peste un an din funcţie pe fondul criticilor legate de răspunsul său la pandemie.

Citeşte şi Şef al Yakuza, condamnat la moarte prin spânzurare, în Japonia. Verdictul a fost dat fără vreo dovadă directă împotriva acuzatului

Potrivit unor înalţi responsabili ai PLD, noul prim-ministru intenţionează să dizolve camera inferioară pe 14 octombrie şi să înceapă perioada de campanie pentru alegerile generale la 19 octombrie. Acesta va fi primul test major al lui Kishida în funcţie.

Cu în jur de 60% din populaţia Japoniei complet vaccinată şi cazurile de COVID-19 în declin, sarcina imediată a lui Kishida va fi prevenirea unei alte creşteri a infecţiilor, ridicând treptat restricţiile privind activităţile sociale şi de afaceri, precum şi redeschiderea frontierei pentru călătorii străini, notează Kyodo.

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

TRAGEDIE. Cum a murit fetița lui Laurențiu Reghecampf

Sursa: RomaniaTV