Cele trei scenarii pentru moţiunea de cenzură a PSD. Ce opţiuni are Florin Cîţu ca să rămână în fruntea Guvernului

Cele trei scenarii pentru moţiunea de cenzură a PSD. Ce opţiuni are Florin Cîţu ca să rămână în fruntea Guvernului

Cele trei scenarii pentru moţiunea de cenzură a PSD. Ludovic Orban e de părere că ar fi un tupeu nemăsurat decizia ca Florin Cîşu să primească o nouă nominalizare de la Cotroceni  pentru funcția pe premier, în cazul în care guvernul cade la moțiunea de cenzura de azi.

Cele trei scenarii pentru moţiunea de cenzură a PSD. Ce opţiuni are Florin Cîţu ca să rămână în fruntea GuvernuluiAlte Articole

Ultimele cuvinte ale lui Dan Petrescu, aflat la manșa avionului …

Ce face Klaus Iohannis în ziua în care Guvernul Cîţu ar putea …Ludovic Orban va conduce şedinţa în care ar putea fi dărâmat …

Totuşi, încă şeful Guvernului spune că orice este posibil şi că toate scenariile sunt pe masă.

”Dacă trece această moțiune, așa cum am mai spus, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita spre această nouă coaliție condusă de PSD, PSD-USR- AUR, dacă au un plan. Eu sper că nu doar vor să dea jos guvernul și după aceea să se uite cum țara să rămână în haos”, spune Florin Cîțu.

Din momentul în care Klaus Iohannis va desemna, în urma consultărilor cu toate partidele din parlament, un alt premier, acesta are la dispoziție 10 zile pentru a veni la vot în Parlament.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Acest guvern trebuie să cadă mâine. Dacă parlamentarii USR-PLUS se răzgândesc, se fac de râs” 

Scenariu 1

PNL renunță la Florin Citu, marea împăcare cu USR are loc și reface coaliția. Printre premierii vehiculați pentru noul guvern sunt Nicolae Ciucă sau Lucian Bode.

Scenariu 2

Al doilea scenariu, Iohannis desemnează un premier de sacrificiu. Pe listă îl regăsim pe Nicolae Ciucă, sau un alt nume vehiculat ar fi Dan Vîlceanu. Parlamentul ar respinge la vot primul Guvern iar Iohannis l-ar desemna din nou pe Cîțu.

Scenariu 3

Guvernul Ciţu 2 ar putea să treacă cu voturile PSD, sau nu. Ar putea pica, iar președintele ar fi nevoit să nominalizeze al treilea premier. Sau să declanșeze, așa cum își dorește oficial PSD, alegeri anticipate.

Dacă l-ar propune din nou pe Florin Cîţu, PSD, USR sau AUR ar sesiza Curtea Constituțională iar votul s-ar amâna. În tot acest timp, guvernul Cîţu ar rămâne în interimat.

Până când CCR s-ar pronunța și apoi şi-ar motiva decizia, am putea întinde această criză politică până după sărbători.

Citeşte şi: Zi decisivă pentru Guvernul Cîţu. Moţiunea de cenzură, dezbătută şi votată azi în Parlament

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă înşela, a trebuit să fac asta”

Sursa: RomaniaTV