Două doze de vaccin Pfizer sunt eficiente timp de cel puţin şase luni STUDIU

Două doze de vaccin Pfizer sunt eficiente timp de cel puţin şase luni STUDIU

Două doze de vaccin Pfizer sunt eficiente timp de cel puţin şase luni. Studiul realizat de Pfizer şi de reţeaua de sănătate americană Kaiser Permanente a analizat datele medicale obţinute de la 3,4 milioane de persoane din California de Sud, în perioada 4 decembrie 2020 – 8 august 2021.

Două doze de vaccin Pfizer sunt eficiente timp de cel puţin şase luni STUDIUAlte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut de 10. Ce spune Raed …Bilanţ îngrijorător în România. O mie de bolnavi aşteaptă …

Rezultatele arată că eficacitatea vaccinului împotriva riscului de infectare scade în timp, de la 88% în luna următoare imunizării cu cea de-a doua doză la 47% după şase luni. Pe de altă parte, vaccinul rămâne eficient în procent de 90% împotriva riscurilor de spitalizare din cauza COVID-19, inclusiv în caz de infectare cu varianta Delta, timp de cel puţin şase luni.

Aceste rezultate le confirmă pe cele estimate anterioare de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) şi de Ministerul Sănătăţii din Israel, a subliniat The Lancet. „Studiul nostru confirmă că vaccinurile sunt un instrument central pentru controlarea epidemiei şi rămân extrem de eficace în prevenirea formelor severe şi a spitalizărilor, inclusiv împotriva variantei Delta sau a altor variante care suscită preocupare”, a rezumat Sara Tartof, autorul principal al studiului.

Pe de altă parte, cercetătorii au recunoscut că nu au avut date despre respectarea purtării măştilor de protecţie, despre interacţiunile sociale sau despre ocupaţia persoanelor care au fost incluse în studiu, ceea ce ar putea afecta probabilitatea de a contracta COVID-19.

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV