Guvernul Cîţu a fost demis – SURSE. Moţiunea de cenzură depusă de PSD a trecut

Guvernul Cîţu a fost demis – SURSE. Moţiunea de cenzură depusă de PSD a trecut

Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură. Potrivit unor surse, peste 234 de parlamentari din PSD-USR-AUR au votat deja cu bilele la vedere pentru demiterea Guvernului. Astfel, s-a întrunit majoritatea necesară adoptării moțiunii de cenzură.

După demiterea Guvernului Cîţu, conducerea PNL se va reuni în şedinţă pentru a decide strategia pentru perioada următoare. Întrebat dacă vor face o propunere de  premier de sacrificiu, după care PNL să-l propună pe Florin Cîţu din nou premier, preşedintele PNL a spus că vor urma discuţi la partid şi apoi vor anunţa decizia.Alte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Moţiunea de cenzură împotriva lui Cîţu a trecut. Când vor …Moţiunea de cenzură, votată în Parlament. Guvernul lui Florin …

”Vom avea o discuţie în PNL şi vedem cu ce decizie venim. Acum, mergem, mai avem câteva lucruri de făcut la Guvern, urmează câteva şedinţe de guvern”, a spus preşedintele PNL, precizând că este normal ca PNL să dea premierul în această coaliţie.

PNL va merge cu propria strategie la consultări, nu ştiu ce strategie are coaliţia USR-PSD-AUR, a mai spus el.

”Este o decizie a Biroului Executiv PNL de a nu mai avea discuţii privind guvernarea cu partidul care votează astăzi alături de PSD şi AUR”, a adăugat Cîţu. Potrivit premierului, toate scenariile sunt de astăzi pe masă.

Întrebat cu cine ar putea face o majhoritate în Parlament, premierul a spus: ”Cu cei care nu sunt mai socialişti ca socialiştii şi mai extremişti ca extremiştii”.

”Vom negocia, pe proiecte, cu toată lumea”, a continuat prim-ministrul.

”Trebuie să fim foarte fermi, PNL merge mai departe şi va găsi cea mai bună soluţie pentru români. UDMR este alături de noi şi va merge”, a mai menţionat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: Tu, Florin Cîţu, ai eşuat big time. Florine, superman, ai căzut în cap, zboară acasă! Dan Barna, aveţi şansa să vă spălaţi păcatele

Fostul lider USR PLUS Dan Barna a precizat încă dinaintea votului pe moţiunea de cenzură că propunerea partidului său pentru postul de premier rămâne Dacian Cioloș.

PSD a anunţat încă de zilele trecute că nu va susţine un Guvern PNL condus de Florin Cîţu şi că cea mai bună soluţie acum ar fi alegerile anticipate.

Ce se întâmplă după ce moţiunea de cenzură a PSD a trecut în Parlament

Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate. Guvernul al cărui mandat a încetat în aceste condiţii îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

Urmează ca președintele României să invite partidele la Cotroceni pentru consultări legate de formarea unei noi majorități și desemnarea unui nou premier.

 

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV