PNL, aproape de rupere: 41 de parlamentari îl propun pe Ludovic Orban premier

PNL, aproape de rupere: 41 de parlamentari îl propun pe Ludovic Orban premier

Circa 41 de parlamentari PNL cer nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier și refacerea coaliție cu USR și UDMR. Ei au semnat o scrisoare publică ce va fi dată publicității în cursul acestei zile, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Cei 41 de parlamentari loiali lui Orban cer, de asemenea, ca PNL să respingă orice negociere cu PSD pentru învestirea unui nou guvern.Alte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Dacian Cioloş: „După intrarea lui Cîţu în istorie, …Dan Vâlceanu ar putea fi premier interimar. Şedinţă de criză …

Imediat ce moțiunea de cenzură a trecut, Ludovic Orban a anunțat public că cere refacerea coaliției cu USR și UDMR.

Vezi integral textul scrisorii

Dragi români,

România se află într-o criză politică și guvernamentală de mai bine de o lună de  zile, declanșată în mod iresponsabil și unilateral de prim-ministru și soldată  astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament.

Nu există o explicație rațională asupra motivului pentru care România a ajuns în  această situație critică și nici în privința planului de soluționare a crizei politice.  Ne delimităm public față de cei care se fac răspunzători pentru actualul context  politic și social, care nu poate continua, ținând cont de așteptările societății  românești.

Guvernul Cîţu a fost demis. Moţiunea de cenzură depusă de PSD a trecut. Cîţu: „Vrem guvern în jurul valorilor liberale”. PSD vrea anticipate

România este în fața unui dezastru umanitar determinat de impactul fără  precedent al pandemiei COVID-19 și de incapacitatea Guvernului astăzi demis  de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului.

Este previzibil faptul că situația sanitară se va agrava semnificativ în perioada  imediat următoare, cu prețul pierderii vieții tot mai multor persoane. Totodată,  crizei sanitare i se suprapune o evoluție economică extrem de dificilă, determinată de creșterea prețurilor la energie în perioada sezonului rece și de erodarea puterii de cumpărare.

Prioritatea absolută a acestui moment este una clară și lipsită de echivoc:  soluționarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice și învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcțiune imediat și să facă față  conjuncturii extreme în care se află România!

Imperativul social actual se află în contradicție flagrantă cu orice tentativă de  tergiversare în identificarea unor noi soluții de guvernare. Orice actor politic  sau instituțional care acționează pentru perpetuarea incertitudinii politice și a provizoratului demonstrează o iresponsabilitate criminală față de toți cetățenii României.

Dan Vâlceanu ar putea fi premier interimar. Şedinţă de criză a PNL la Vila Lac. Cîţu: „Toate scenariile sunt pe masă”

Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului.

Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experiență politică și guvernamentală,  dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situația de criză în care se găsește România nu lasă loc de experimente politice.

Facem apel la maturitate politică și înțelepciune din partea tuturor actorilor politici și parlamentarilor Partidului Național Liberal, precum și din partea celorlalte formațiuni politice parlamentare care și-au exprimat dorința de a continua guvernarea alături de PNL, prin susținerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru.

Fostul preşedinte al PNL a afirmat că orice înţelegere cu PSD ”va duce din punctul său de vedere la o despărţire definitivă de cei care vor să facă înţelegere cu acest partid”.

Despre o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, Orban a arătat că nu va susţine nicio aventură politică în care să fie aruncată România.

”Am declarat la finalul congresului că parteneriatul meu cu Klaus Iohannis s-a încheiat. Din păcate, comportamentul preşedintelui în ultima perioadă a fost total diferit faţă de comportamentul în care am avut un parteneriat serios, care a dus la victoria partidului, din păcate în ultimele trei luni nu îl recunosc pe Iohannis. E de ajuns să ne uităm la ce se comentează pe pagina preşedintelui ca să ne dăm seama că e în mare pericol”, a spus Orban.

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV