Rareş Bogdan: „Nu vom renunţa la Florin Cîţu. Nu am crezut că USR va vota o moţiune de cenzură care îi va face praf”

Rareş Bogdan: „Nu vom renunţa la Florin Cîţu. Nu am crezut că USR va vota o moţiune de cenzură care îi va face praf”

Rareş Bogdan a declarat, vineri seară, după ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură,că Florin Cîţu rămâne propunerea de premier a PNL.

Rareş Bogdan: Nu am crezut că USR va vota o moţiune de cenzură care îi va face prafAlte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Lucian Bode: „Suntem determinaţi să mergem la Cotroceni …EXCLUSIV Sorin Grindeanu: „Nu mă aşteptam la această …

Citeşte şi Dacian Cioloş: „După intrarea lui Cîţu în istorie, USR are varianta reînceperii discuţiilor cu PNL, dacă sunt în măsură să propună alt premier”

„PNL nu renunţă la Florin Cîţu. Pentru noi florin cîţu este propunerea de premier. Le spun tuturor sa stea linistiti ca nu pierdem guvernarea, vom face exact ce am promis. Florin Cîţu este optiunea noastra. Niciodata tara noastra nu a avut sansa obtinerii unei sume atat de mare pentru investitii. Acum are sansa asta, prin PNRR.

Eu fac parte din cei din PNL care am crezut ca USR nu va vota o motiune de cenzura care îi va face praf”, a declarat europarlamentarul PNL la B1.

Reamintim că moţiunea de cenzură depusă de PSD pentru demiterea Guvernului Cîţu a trecut marţi, 5 octombrie, iar încrederea acordată Guvernului a fost retrasă.

”Numărul total al deputaţilor şi senatorilor este de 466. Numărul deputaţilor şi senatorilor prezenţi 318. Numărul total de voturi exprimate 281. Anulate voturi zero. Din care votul pentru motiunea de cenzură 281, voturi contra, abţineri zero. Se constată că a fost întrunită majoritatea voturilor pentru adoptare, potrivit Constituţiei”, a anunţat în plen social-democratul Daniel Suciu.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: Tu, Florin Cîţu, ai eşuat big time. Florine, superman, ai căzut în cap, zboară acasă! Dan Barna, aveţi şansa să vă spălaţi păcatele

”Având în vedere rezultatul voturilor exprimate de deputaţi şi senatori, moţiunea de cenzură a întrunit numărul de voturi necesar prevăzute în Constituţie pentru adoptare. Ca urmare, Parlamentul României adoptă moţiunea de cenzură şi retrage încrederea acordată Guvernului, prin hotărârea Parlamentului nr 31/2020. Potrivit Constituţiei, Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului noului Guvern învestit de Parlament”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ceea ce caracterizează cel mai bine România de azi este cuvântul ”criză”. Preşedintele a subliniat că situaţia legată de moţiune” a fost generată de politicieni cinici”. Iohannis a anunţat că va convoca săptămâna viitoare consultări cu partidele politice.

 

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV