Sanitas, discuţii cu reprezentanţii Ministerului Muncii privind plata stimulentului de risc: Contravine legii

Sanitas, discuţii cu reprezentanţii Ministerului Muncii privind plata stimulentului de risc: Contravine legii

Sanitas, discuţii cu reprezentanţii Ministerului Muncii privind plata stimulentului de risc. Sindicaliştii s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Muncii, după ce a fost formulată o opinie juridică prin care toate centrele care nu au fost licenţiate în perioada stării de urgenţă sunt excluse de la plata stimulentului de risc. Sindicaliştii au transmis că acest lucru contravine atât legii, cât şi Ordinului Ministrului Muncii nr. 665/2021.

Sanitas, discuţii cu reprezentanţii Ministerului Muncii privind plata stimulentului de riscAlte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Spitalul Mobil de la Leţcani se redeschide. Cadrele medicale …BILANŢ VACCINARE 5 OCTOMBRIE 2021: Peste 60.000 de români s-au …

Citeşte şi Niciun pat liber la ATI, pentru bolnavii de Covid. S-a trecut deja la folosirea celor din rezerva operaţională

”Reprezentanţii Federaţiei SANITAS au avut o întâlnire cu domnul Secretar de stat Peter Makai din cadrul Ministerului Muncii. Am solicitat această întrevedere pentru că în cadrul Ministerului Muncii a fost formulată o opinie juridică transmisă către A.N.P.I.S. prin care toate centrele care nu au fost licenţiate în perioada stării de urgenţă sunt excluse de la plata stimulentului de risc”, au transmis, marţi, reprezentanţii Sanitas.

Potrivit sindicaliştilor, acest lucru contravine atât legii care reglementează acordarea stimulentului angajaţilor care au fost carantinaţi în perioada stării de urgenţă, cât si Ordinului Ministrului Muncii nr. 665/2021.

”Am căzut de acord asupra faptului că Ministerul Muncii va emite instrucţiuni noi care vor clarifica acordarea stimulentului pentru toate centrele care în perioada stării de urgenţă aveau aviz de înfiinţare, licenţă, sau plan de reorganizare aprobat”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, o altă temă de discuţie cu reprezentanţii Ministerului Muncii a fost asigurarea finanţării pentru funcţionarea unităţilor de asistenţă socială până la finalul acestui an.

”Deşi reprezentanţii Ministerului Muncii au introdus în discuţie responsabilitatea co-finanţării de către autorităţile locale, Federaţia SANITAS a solicitat identificarea unor soluţii concrete şi urgente pentru a evita sincopele de finanţare”, au mai precizat sindicaliştii.

Citeşte şi Un medic a răbufnit după ce Arafat a decis amânarea operaţiilor: Vinovați sunt Șoșoacă și covidioții! Există un procent mic de năuci și printre cei din breasla noastră

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV