USR, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Să nu mai tragă de timp”

USR, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Să nu mai tragă de timp”

Biroul Naţional al USR a transmis că este neplăcut surprins de faptul că preşedintele Klaus Iohannis „a permis acţiunile pripite, haotice şi prost concepute ale fostului premier Florin Cîţu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbeşte să organizeze consultări cu partidele”. Astfel, partidul îl îndeamnă pe şeful statului să nu tragă de timp şi să medieze politic această criză.

„Biroul Naţional al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a permis acţiunile pripite, haotice şi prost concepute ale fostului premier Florin Cîţu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbeşte să organizeze consultări cu partidele”, arată un comunicat de presă al partidului.Alte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

EXCLUSIV George Simion, după căderea guvernului Cîţu: „Vom …Presa internaţională relatează demiterea guvernului Cîţu: …

Klaus Iohannis: „Cuvântul care caracterizează azi România este „criză”. Voi convoca partidele abia săptămâna viitoare” VIDEO

Sursa citată mai spune că „este evident că organizarea rapidă a consultărilor şi desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică”.

„Acesta nu poate fi Florin Cîţu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcţional.  USR PLUS îl îndeamnă pe preşedintele României să nu tragă de timp şi să medieze politic această criză”, a conchis sursa menţionată.

Guvernul Cîţu a fost demis. Moţiunea de cenzură depusă de PSD a trecut. Cîţu: „Vrem guvern în jurul valorilor liberale”. PSD vrea anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură în Parlament, că ceea ce caracterizează cel mai bine România de azi este cuvântul „criză”. Şeful statului a subliniat că situaţia legată de moţiune „a fost generată de politicieni cinici”.

Acesta a mai anunţat că va convoca săptămâna viitoare consultări cu formaţiunile polittice, pentru a da timp „partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări”.

Moţiunea de cenzură a trecut, cu 281 de voturi „pentru”, ceea ce înseamnă că Guvernul Cîţu este demis, conform anunţului oficial făcut în plenul reunit al Camerei şi Senatului. Ludovic Orban a precizat că moţiunea a fost adoptată, iar încrederea acordată Guvernului a fost retrasă. Cabinetul Cîţu va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Executiv. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV