Cât costă testarea „gratuită” împotriva COVID, din farmacii, pusă la dispoziție de Ministerul Sănătății

Cât costă testarea „gratuită” împotriva COVID, din farmacii, pusă la dispoziție de Ministerul Sănătății

Peste 100 de farmacii din țară testează gratuit pentru infecția cu SARS-CoV-2, cu teste antigen rapide puse la dispoziție de Ministerul Sănătății.

Secretarul de stat Andrei Baciu a transmis că 106 de farmacii sunt incluse în program, iar 12 dintre acestea sunt în București.Alte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Situație critică la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. …Incidenţa COVID-19 în Bucureşti se apropie de 11 la mie

”Testare COVID cu teste gratuite antigen rapide în farmacii – un proiect al Ministerului Sănătăţii. Dacă ai simptome specifice infecţiei cu SARS-COV2, poţi sa te testezi şi în farmacie. Ministerul Sănătăţii continuă să extindă acest program şi alocă teste gratuite în farmaciile avizate”, a anunțat în urmă cu o săptămână, secretarul de stat Andrei Baciu.

Testele antigen rapide sunt puse la dispoziţia farmaciilor, gratuit, prin Direcţiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.

Potrivit Colegiului Farmaciștilor din România, farmaciile pot percepe un anumit tarif pentru acest serviciu, pentru a acoperi cheltuielile nedecontate, reprezentate de materialele de protecție, consumabile, plata personalului.

Prețul perceput de farmacii pentru acoperirea cheltuielilor menționate de Colegiul farmaciștilor este de 29 de lei. Astfel românii care vor să fie testați rapid pentru infecția cu Sars-Cov-2, de către un personal avizat, vor plăti 29 lei.

Indicat este ca persoanele ce vor să fie testate la una dintre farmaciile incluse în programul de testare gratuită să sune la instituția respectivă pentru a face o programare.

La unele farmacii din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, Slatina sau județul Olt, testarea cu teste de la Ministerul Sănătății pentru care se plătește 29 de lei prețul serviciului respectiv pot beneficia doar, în baza trimiterii de la medicul de familie sau DSP, anumite categorii de pacienți, cum sunt cei oncologici, înainte de a merge la tratament, contacții direcți ai unui caz confirmat din secțiile de psihiatrie, gravide aflate în izolare.

Dacă vrei să te testezi în aceste farmacii cu test cumpărat, testarea costă 56 de lei.

”În cazul în care nu eşti vaccinat, să ştii că după testare farmacia va trimite datele tale în sistemul CoronaForms şi în acest fel îţi poţi descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore”, a mai transmis Andrei Baciu.

 

 

 

Citește și…

ULTIM MOMENT. Reacții adverse după a treia doză cu serul PFIZER! Ce s-a întâmplat cu oamenii vaccinați:

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV