George Simion îl ameninţă pe preşedinte: „Dacă Iohannis va prelungi interimatul, vom iniţia procedurile de suspendare”

George Simion îl ameninţă pe preşedinte: „Dacă Iohannis va prelungi interimatul, vom iniţia procedurile de suspendare”

George Simion i-a lansat acelaşi avertisment (foto) preşedintelui încă de marţi seară, într-un comentariu la postarea preşedintelui prin care anunţa căderea guvernului şi faptul că va convoca partidele „abia săptămâna viitoare”.

„Maxim luni altfel temporizezi degeaba și începem procedurile de suspendare, domnule președinte al României, stat eșuat. Noi știm foarte bine ce vrem.”, i-a scris Simion preşedintelui Iohannis.Alte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

PSD cere convocarea conducerii Parlamentului. Alexandru Rafila: …Ludovic Orban: „Soluţionarea crizei politice şi guvernamentale …

„În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acţiona în consecinţă. (…) Dacă intenţionează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîţu, care a fost demis de Parlament, vom iniţia procedurile de suspendare”, a afirmat Simion, la Palatul Parlamentului.

El a amintit că, potrivit Constituţiei, o treime dintre parlamentari pot să iniţieze suspendarea din funcţie a preşedintelui ţării.

„Nu avem o treime, noi avem doar 10%, în rest vom folosi toate metodele de presiune publică pe care le avem, online, offline, semnături, mitinguri. Săptămâna viitoare, în momentul în care vom vedea care este răspunsul lui Klaus Iohannis, îl avertizăm, nu este stăpânul nostru, suntem trimişi aici, în Parlament, de un număr important de români. La viitoarele alegeri o să avem şi mai multe voturi şi mai multă susţinere din partea românilor. Procedură parlamentară, dublată cu democraţie participativă din partea cetăţenilor”, a explicat liderul AUR.

Citeşte şi: Tudor Chirilă a întors armele împotriva lui Iohannis şi Cîţu: „Ticăloşia preşedintelui şi premierului au aruncat ţara în criză”

George Simion: „Anumite companii austriece, cu legături la Cotroceni, taie pădurile României”

Potrivit acestuia, pe de altă parte, Klaus Iohannis „nu este străin de ce se întâmplă în pădurile României”, adoptarea unei noi strategii forestiere naţionale făcând subiectul unei dezbateri iniţiate de AUR la grupul său parlamentar.

„Astăzi, în prima zi după ce moţiunea de cenzură a trecut, vom începe discuţiile cu celelalte partide. Momentan facem o discuţie despre păduri, este o dezbatere la grupul nostru parlamentar unde participă multe figuri din societatea civilă. Domnul Iohannis nu este străin de ce se întâmplă în pădurile României şi o să ajungem şi la implicarea domnului Klaus Iohannis în pădurile României, dacă va fi cazul, de felul în care anumite companii austriece, cu legături la Palatul Cotroceni, taie pădurile.

De asta vreau să zic, Klaus Iohannis trebuie să fie mai atent, nu toată lumea doarme şi nu toată lumea este oarbă, înţelegem ce s-a întâmplat în aceşti şapte ani în care el a fost preşedinte”, a afirmat George Simion.

Citeşte şi: Florin Cîțu, perdantul dificil. Aruncă cu gloanțe oarbe în social-democrați: „PSD rămâne doar un fake”

Citește și…

Când va lua de fapt sfârșit valul 4 al pandemiei? Octavian Juma a oferit toate detaliile! Momentul așteptat de toată lumea este tot mai aproape!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV