Managerul de spital care a refuzat să arunce vaccinurile anti-covid nefolosite, revoltat că România cumpără 500 de concentratoare de oxigen: „Înnebunesc, le cumpăraţi degeaba”

Managerul de spital care a refuzat să arunce vaccinurile anti-covid nefolosite, revoltat că România cumpără 500 de concentratoare de oxigen: „Înnebunesc, le cumpăraţi degeaba”

Managerul de spital care a refuzat să arunce vaccinurile anti-covid nefolosite, revoltat că România cumpără 500 de concentratoare de oxigen. Laurenţiu Beluşică susţine că autorităţile dau banii degeaba, deoarece concentratoarele nu sunt pentru bolnavii acestui val pandemic.

Managerul de spital, revoltat că România cumpără 500 de concentratoare de oxigenAlte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Bilanţ vaccinare 6 octombrie 2021: Peste 55.000 de români s-au …Cercetătorii au descoperit un nou efect secundar al COVID-19. …

Managerul Spitalului din Găeşti susţine că acele concentratoare de oxigen nu fac faţă nevoilor pacienţilor cu saturaţie sub 90 la sută, precizând că acestea sunt mai degrabă utile convalescenţilor la domiciliu, ca suport al respiraţiei.

Citeşte şi Dr. Valeriu Gheorghiță avertizează: „Informarea din surse neoficiale duce la vieţi pierdute în fiecare zi. Nu e obligativitate ci responsabilitate”

„Înnebunesc. Concentratoarele de oxigen nu fac faţă nevoilor pacienţilor cu saturaţie sub 90%. Le cumpăraţi degeaba. Am luat eu 25, vi le dau pe toate. Daţi-mi barocamerele.

Daţi-ne bani: să montăm reductoare de oxigen (au acelaşi pret cu concentratorul), să închiriem staţii mobile de oxigen de 1000 de l şi să montăm detectoare de oxigen şi sisteme de aerisire”, spune medicul de la spitalul din Găeşti.

Citeşte şi Adriana Pistol (INSP), apel la populaţie: Nu suntem departe de 20.000 de cazuri COVID-19 pe zi

Reamintim că Laurenţiu Beluşică a devenit cunoscut la începutul campaniei de vaccinare, atunci când se vaccinau doar medicii. Acesta a anunţat atunci că vaccinează pe oricine doreşte, nu numai cadrele medicale.

„Eu nu vreau să arunc dozele de vaccin. Să vină să mă ia pe sus SRI-ul sau cine vor ei”, spunea atunci managerul Spitalului din Găeşti, judeţul Dâmboviţa.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, marţi seara, o hotărâre prin care România cumpără 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate, pentru completarea stocurilor. Dacă va fi nevoie de încă o creştere a numărului de concentratoare, acestea vor fi cerute inclusiv prin mecanismul european de protecţie civilă.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 79 pentru aprobarea majorării cantităților de produse din categoria stocurilor de urgență medicală, de strictă necesitate, cu cantitatea de 500 ”concentratoare de oxigen de mare capacitate.

Facem precizarea că aceste produse vor fi achiziționate pentru completarea stocurilor deja existente, iar in condițiile în care situația în dinamică va impune creșterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecție civilă”, a anunţat marţi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și…

Când va lua de fapt sfârșit valul 4 al pandemiei? Octavian Juma a oferit toate detaliile! Momentul așteptat de toată lumea este tot mai aproape!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV