Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă. Miniştrii Sănătăţii şi Internelor au semnat Ordinul

Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă. Miniştrii Sănătăţii şi Internelor au semnat Ordinul

Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Citeşte şi: Incidenţa COVID-19 în Bucureşti se apropie de 11 la mieAlte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Peste 200 de oraşe şi 1105 comune sunt în scenariul roşu. …Beatrice Mahler, anunț cumplit: Media de vârstă a pacienților …

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 6 octombrie. Aproape 15.000 de noi infectări COVID-19, peste 330 de decese şi 1513 pacienţi la ATI

Citește și…

Când va lua de fapt sfârșit valul 4 al pandemiei? Octavian Juma a oferit toate detaliile! Momentul așteptat de toată lumea este tot mai aproape!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV