Valeriu Gheorghiță, despre derapajele medicilor antivacciniști: „Când nu înțelegi un fenomen, mai bine te abții. Informațiile se bazează pe științe nu pe crezul personal”

Valeriu Gheorghiță, despre derapajele medicilor antivacciniști: „Când nu înțelegi un fenomen, mai bine te abții. Informațiile se bazează pe științe nu pe crezul personal”

Valeriu Gheorghiță a atras atenția asupra dezinformării din partea medicilor antivacciniști cu privire la imunizare. Oficialul a subliniat că medicina este o știință, iar informațiile nu se bazează pe crezul personal.

„Prin vaccinare putem să reducem decesele şi cazurile grave care au nevoie de spitalizare.Alte Articole

Cristian Cioacă, dezvăluiri despre cazul Elodia: „Mă …

Valeriu Gheorghiță: „Dacă avem copilul simptomatic nu …Peste 90% dintre certificatele verzi eliberate atestă vaccinarea …

Trebuie să ascultăm vocile credibile şi ceea ce spune corpul medical în totalitate lui şi nu situaţiile individuale, particulare.

Adevărul e unul singur. Doar prin vaccinare putem să reducem să facem o formă gravă, să ajungem la spital la ATI şi de a ne pierde viaţa.”

colegiul medicilor ar putea să transmită mai multe mesje.. medici care nu încurajeză?

Gheorghiţă: Nu aş spune că sunt foarte mulţi medici care nu încurajează vaccinarea. Sunt şi situaţii de medici care ei înşişi nu au înţeles care e rolul vacccinului în general.

În momentul în care nu înţelegi, mai bine te abţii să faci recomandări sau mai bine suni un coleg care poate ştie mai multe.

Medicina este o ştiinţă care se învaţă şi care se şi uită. În felul acesta, atâta timp cât vedem toate datele ştiinţifice, trebuie să ne raportăm la ele…

Aşteptările sunt ridicate atât în ceea ce priveşte populaţia. Avem experţi la nivel naţional în domeniul sănătăţii publice de talie internaţională.

Trebuie să dăm credibilitate acestor oameni.

Nu mai e cazul să dăm crezare tuturor informaţiilor care provin din tot felul de surse nevalidate, tot felul de teorii care nu fac decât să lărgească această falie a încrederii între populaţie şi corpul medical.

Admit că există situaţii punctuale, mi-au fost aduse la cunoştinţă, de personal medical, medici sau asistenţi care nu au înţeles.

Nu au înţeles principiile vacinării şi ce rol are un vaccin în general.

Nu pot să înţeleg de ce colegi de-ai mei- sunt cazuri izolate – nu înţeleg cum funcţionează un vaccin şi care este rolul unui vaccin în general pentru prevenirea bolilor.

„Sunt și situații de medici care ei înșiși nu au înțeles care e rolul vaccinului în  general. Când nu înțelegi un fenomen, mai bine te abții să faci recomandări sau suni un coleg care știe mai multe.

Și medicină e o știință care se învață și se uită.

Când vedem toate datele științifice, trebuie să ne raportăm la ele. Informațiile se bazează pe științe, nu pe crezul personal.

Să înțelegem că avem un rol foarte important în societate de educație sanitară primară. Vaccinarea e singură măsură pe care o avem că să ne salvăm de afecțiunile acestea.

Nu pot înțelege de ce colegi, dar repet, sunt cazuri izolate, de ce colegi de-ai mei nu înțeleg cum funcționează un vaccin și care e rolul unui vaccin în prevenirea bolilor,” a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă și în biserică, ar trebui promovat mesajul pentru vaccinare, Gheorghiță a răspuns: „Cred că da. Un mesaj pe care eu l-aș aștepta în perioada următoare ar fi: populația să aibă încredere în medici și oamenii să-și iubească mai mult aproapele”.

Citește și…

Când va lua de fapt sfârșit valul 4 al pandemiei? Octavian Juma a oferit toate detaliile! Momentul așteptat de toată lumea este tot mai aproape!

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt neatent…

Sursa: RomaniaTV