Aspirina are rol major în tratarea Covid. Studiile arată că scade cu până la jumătate mortalitatea şi internarea pacienţilor la ATI

Aspirina are rol major în tratarea Covid. Studiile arată că scade cu până la jumătate mortalitatea şi internarea pacienţilor la ATI

Tratamentul cu aspirina a redus riscul de a ajunge la ventilație mecanică cu 44%. Internările în ATI au fost mai mici cu 43%, iar o mortalitate generală în spital a înregistrat o scădere de 47%, scrie The Jerusalem Post.

Echipa de cercetare a analizat datele colectate de la peste 400 de pacienți COVID-19, internați în spitale din SUA, care, independent de această afecțiune, au urmat un tratament cu aspirină. Rezultatele au arătat că pacienții care au urmat un tratament cu aspirină, odată infectați cu COVID-19, au prezentat un risc mai scăzut cu 44% de a avea nevoie de ventilație mecanică, cu 44% de a fi internați într-o secție ATI și cu 47% de deces în spital.Alte Articole

Smiley a spus de ce nu se căsătorește cu Gina Pistol: Sunt …

Andreea Mantea, primele declarații după ce s-a vindecat de …Castanele coapte, un deliciu de sezon cu beneficii multiple pentru …

„Pe măsură ce am aflat despre legătura dintre cheagurile de sânge și COVID-19, am observat că aspirina – utilizată pentru a preveni accidentul vascular cerebral și atacul de cord – ar putea fi importantă pentru pacienții cu COVID-19. Cercetarea noastră a descoperit că există o asociere între administrarea unor cantități reduse de aspirină și reducerea severității formei de COVID-19 și a ratei de deces”, a declarat dr. Jonathan Chow, unul dintre autorii studiului.

Citeşte şi OMS, recomandare pentru tratamentul COVID. Ce este Regeneronul? Medicamentul are costul foarte ridicat!

Aspirina este un tratament comun administrat celor care au probleme cu coagularea sângelui sau sunt în pericol de a suferi un atac de cord, incluzând majoritatea pacienților care au suferit un atac de cord sau un infarct miocardic. Deși afectează în principal sistemul respirator, coronavirusul a fost asociat cu formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge capilare, provocând embolii în sistemul sanguin pulmonar, ceea ce rezultă în producerea unei insuficiențe respiratorii acute.

Cercetătorii israelieni au ajuns la o concluzie similară, într-un studiu preliminar ce a avut loc în luna martie a acestui an, desfășurat la Barzilai Medical Center.

Citeşte şi Tratament anti-COVID-19 cu anticorpi monoclonali. Comisia Europeană a semnat contractul de achiziţie

În acest studiu s-a mai descoperit faptul că în afara acțiunii sale asupra vaselor de sânge, aspirina aduce și beneficii sistemului imunitar, grupul de control care a fost tratat prezentând un risc mai scăzut cu 29% a posibilității de a contracta virusul.

”Aspirina este un medicament cu un preț redus, ușor accesibil, iar milioane de oameni o folosesc deja pentru a-și trata starea de sanatate. Legătura descoperită în cadrul studiului pe care l-am efectuat poate contribui la reducerea riscului în fața unora dintre cele mai devastatoare efecte ale COVID-19”, a mai declarat dr. Jonathan Chow.

Citește și…

ULTIMA ORA! De ce boli poți suferi după vaccinare? Anunțul făcut de medicul Gabriel Diaconu!

Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”

Sursa: RomaniaTV